Laurierkers Novita

De Prunus laurocerasus “Novita” is een haagplant met een glanzend donkergroen blad, dat veel tuinen siert als haagplant. Het nieuwe blad van deze haagplant is glanzend lichtgroen, dat langzaam verandert naar het donkergroene blad dat vaak het meeste zichtbaar is. Deze lauriersoort is verbeterd en daarmee ook minder gevoelig voor ziekten. Doordat deze haagplant snel dicht groeit is dit een uitstekende keuze als je snel een robuuste haag in de tuin wilt. Ideaal voor het hele jaar door voldoende beschutting in de tuin!

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Wat is de juiste standplaats voor de laurierkers novita?

De ideale grondsoort voor deze haagplant is voedselrijk en waterdoorlatend. ‘Natte voeten’ verdraagt deze haagplant niet, maar bijvoorbeeld een schaduwrijke plek is geen enkel probleem. Daarnaast is voeding erg belangrijk bij het planten. Kies bij het aanplanten voor een goede aanplantgrond en voldoende voeding door middel van een jaarlijkse mestbeurt. De aanplantgrond verbetert de grond, zorgt voor sterke wortels en voedt de plant. 

Wat zijn de voordelen van de laurierkers Novita?

Deze laurierhaag is eigenlijk de verbeterde soort van de “Rotundifolia”. Dat maakt dat de plant erg sterk is, weinig onderhoud vereist en minder gevoelig is voor ziektes. Verder is het ideale aan deze haagplant dat je snel bent voorzien van een goede beschutting, omdat deze erg snel groeit. Houd er rekening mee dat deze haagplant natte voeten niet verdraagt; dit maakt een waterdoorlatende grond extra belangrijk. Naast het feit dat deze soort een stuk minder vatbaar is voor ziektes, is dit bij kou ook een sterkere plant dan de ‘Rotundifolia’. De Novita is namelijk goed winterhard én wintergroen. Met het hoge groeitempo van zo’n 50 tot 60 centimeter per jaar ben je snel voorzien van een goede haag die de tuin van privacy voorziet.

laurierkers Novita online bestellen bijSTOX.nl

Wanneer snoei je de Prunus laurocerasus “Novita”?

Bij voorkeur snoei je de Prunus laurocerasus “Novita” 2 keer per jaar: de eerste snoeibeurt vindt dan plaats in juni rondom de langste dag van het jaar. De tweede snoeibeurt vindt plaats in augustus of september. Je kunt deze haapglant gerust regelmatig een paar keer bij snoeien om een mooie dichte haag te behouden. Als deze haagplant niet gesnoeid wordt, kunnen er in het najaar zwartrode bessen groeien. 

De Prunus laurocerasus “Novita” online bestellen bijSTOX.nl

Je bestelt deze haagplant gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl Wij leveren deze binnen 5 dagen vers van de kweker bij je thuis. Je kunt ervoor kiezen om de haagplant op kluit of in een pot te bestellen. Als de haagplant op pot gekweekt is, heb je vrijwel direct een dichte haag en weinig kans op uitval. Je kunt deze dan ook het hele jaar door planten. Bij een plant die op de kluit gekweekt is, heb je na ongeveer 2 jaar een dichte haag. Omdat er enige uitval mogelijk is, bestel je dan altijd 5% meer dan nodig. De beste planttijd voor haagplanten met kluit is weersafhankelijk en loopt tussen oktober en april. Voor meer informatie kun je uiteraard ook contact met ons opnemen, dan denken we graag met je mee.