Laurierkers Rotundifolia

De Laurier Rotundifolia is een dichte struik, met haar kenmerkende grote glanzende blad. Dankzij de groeisnelheid van maar liefst 50 centimeter per jaar is dit een grote favoriet onder de haagplanten. Deze variant is ideaal als je graag een dichte haag wilt voor een goede groene tuinafscheiding, maar tegelijkertijd geen kaarsrechte haagplant zoekt. De combinatie van deze factoren maar de laurierkers Rotundifolia een ideale haagplant!

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Laurierkers snoeien

De laurier Rotundifolia mag in de lente of in de herfst gesnoeid worden. Ondanks de sterke groeisnelheid is 2 keer per jaar snoeien voldoende. Als de plant echt te groot wordt is het mogelijk deze terug te snoeien tot zo’n 40 centimeter boven de grond, zodat deze opnieuw gaat uitlopen. Hoewel je de laurierkers goed kunt bijhouden door deze te snoeien, zal deze niet snel een strakke vorm aannemen. Echter draagt dat ook juist bij aan de bijzondere uitstraling!

Verzorging van de Laurierkers

De Laurierkers staat bekend als sterke haagplant, die onder bijna alle omstandigheden goed groeit. Kalkrijke bodems zijn echter niet aan te raden. De plant is robuust, groeit snel en met het grote blad ontstaat er al snel een dichte haag. Daarnaast is deze haagplant wintergroen, dus de volle haag geeft jaarrond privacy in de tuin. Let op: net zoals bij andere lauriers zijn de bessen niet geschikt om te eten.

Hoe plant je de Laurierhaag?

De prunus laurier plant je bij voorkeur in een grond die voedselrijk is, luchtig en waterdoorlatend. Zowel zon als halfschaduw is geschikt, waardoor deze op veel plekken goed tot zijn recht komt. 

Het planten werkt als volgt:

  • Graaf een plantgeul die diep genoeg is om het volledige wortelstelsel er in te laten passen.
  • Prik wat gaten in de bodem voor een betere afwatering
  • Schep de aarde in het plantgat wat om, zodat de wortels in de losse aarde te komen staan.
  • Plaats de planten in het gat en dek de wortels af met de uitgegraven aarde.
  • Bemest de haag minimaal 1 keer per jaar tussen maart en september.

Laurier Rotundifolia online bestellen bijstox.nl

Prunus laurier Rotundifolia online bestellen

bijSTOX.nl vind je de prunus laurier Rotundifolia in verschillende soorten. Je kunt deze bestellen in pot, met kluit, of als wortelgoed. De verschillen zijn als volgt:

  • Wortelgoed: de prijs is lager, de haag is na circa 2 jaar dicht gegroeid en er is enige uitval mogelijk. Daarom raden we aan om 10% meer te bestellen dan nodig. De beste planttijd is tussen september en april
  • Kluit: de prijs is gemiddeld, de haag is na circa 2 jaar dicht gegroeid. Enige uitval is mogelijk, dus raden wij aan 5% meer te bestellen dan nodig. De beste planttijd is tussen oktober en april.
  • In pot: de prijs voor de prunus laurier in pot ligt iets hoger, de haag is direct dicht en er is weinig kans op uitval. Deze kan het hele jaar rond geplant worden.

Bestel de laurierhaag online bijSTOX.nl!

Je bent bijSTOX.nl aan het juiste adres voor kwalitatieve haagplanten vers van de kweker. Vind de haagplant die het beste bij jouw tuin en jouw voorkeuren past, dan bezorgen wij deze bij je thuis!