Laurierkers Genolia

De laurierkers Genolia is een mooie grote laurierhaag die de tuin siert én tegelijkertijd zorgt voor meer privacy. De opgaande takken zorgen ervoor dat deze laurier meer omhoog groeit dan opzij, waardoor deze niet snel té breed wordt. Qua uitstraling voegt deze haagplant wat speelsheid toe aan de uitstraling van de tuin, anders dan de meer formele coniferenhaag bijvoorbeeld. De sierwaarde komt vooral van het blad, geheel in lijn met de andere lauriersoorten

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

De Laurier Genolia verzorgen

De Laurier Genolia heeft het een en ander nodig om tot een mooie hoge haag uit te groeien. Qua grondsoort heeft de Laurier Genolia niet perse strenge eisen, zolang deze voedselrijk en waterdoorlatend is. De standplaats kan variëren van zon tot aan schaduw. Deze lauriersoort is zeer winterhard.  

Wanneer snoei je de Laurier Genolia?

Deze laurierplant oogt was speelser, waardoor het zéker niet nodig is om deze vaak te snoeien. De Prunus laurocerasus ‘Genolia’ kan 2 keer per jaar gesnoeid worden: in maart en april, of in augustus en september. Houd er altijd rekening mee dat je het juiste snoeigereedschap gebruikt; met groter snoeigereedschap is de kans groot dat je door het blad heen snoeit. Daarom raden wij het gebruik van een goede tuinschaar aan. Wil je de laurier Genolia echt een stuk terug snoeien? Dan kun je deze tot zo’n 40 centimeter boven de grond terug snoeien en zal deze binnen enkele jaren weer hoog genoeg zijn om de tuin van beschutting te voorzien. 

De bloei van de laurier Genolia

Door het jaar heen is het vooral het blad van de laurier Genolia dat deze haagplant de sierwaarde geeft. In het voorjaar komen daar witte bloemen bij, die bijen, vlinders en andere insecten naar de tuin trekken. Na de bloei, verschijnen er in het najaar bessen aan deze plant. Vogels eten graag van deze vrucht, dus in het najaar vormt de haag een welkome voedingsbron voor vogels in de omgeving. De bessen zijn -net zoals bij andere laurieren- echter giftig voor mensen.

Laurierkers genolia | bijSTOX

Wat is de ideale haag voor stadstuinen?

Niet alle hoge lauriersoorten zijn breed, dat is wat de laurier Genolia ons laat zien. Vaak denkt men dat alleen laagblijvende laurierhagen wat smaller zijn en daarmee geschikt zijn voor stadstuinen. Dat is niet het geval met de laurier Genolia, die in de breedte relatief weinig ruimte nodig heeft! Ideaal dus voor in de stad, waar de tuinen over het algemeen kleiner zijn. 

Bestel de Laurier Genolia bijSTOX.nl

Deze populaire haagplant bestel je gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl. Wij leveren deze vers van de kweker binnen 5 dagen bij jou thuis! Doordat deze op pot is gekweekt, kun je deze het hele jaar rond planten, met weinig kans op uitval. Zo heb je vrijwel direct een dichte haag in de tuin en ben je direct voorzien van beschutting. De tuin oogt direct anders met een volle groene haag! Voor een advies of meer informatie kun je uiteraard contact met ons opnemen, dan helpen we je graag verder.