Laurierkers Etna

Ben je op zoek naar een wintergroene haagplant voor in de tuin? Dan is de laurierkers etna een uitstekende optie! Deze haagplant is zowel geschikt als laagblijvende haag, als voor een hoge haag. Uiteindelijk kan deze haagplant tot zo’n 3 meter hoog worden, dus in verschillende soorten en maten tuinen komt deze uitstekend tot zijn recht! Naast het glanzende donkergroene blad geeft de plant in de lente en zomer kleine witte bloemen die een herkenbare geur afgeven. In de herfst trekken de rode besjes vogels naar de tuin, die hier graag van eten. Deze haagplant is gemakkelijk te onderhouden, is wintergroen én heeft een aantrekkelijke uitstraling waardoor dit een hele populaire haagplant is. Het is een van de laurieren die wij vers van de kweker bezorgen, waardoor je geniet van een optimale kwaliteit.

Toon filter Verberg filter

Filter

Hoe verzorg je de Prunus laurocerasus 'Etna?

De laurierkers etna staat officieel bekend als de Prunus laurocerasus 'Etna'. Deze haagplant kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Het liefst staat deze haagplant in een licht vochtige en voedselrijke bodem. De standplaats kan variëren van zonnig tot halfschaduw.  Het onderhoud van deze haagplant is heel gemakkelijk en deze kan veel hebben, maar een té vochtige grond kan wortelrot geven. In principe zijn er verder weinig eisen qua verzorging, maar in droge periodes kan het geen kwaad om extra water te geven, evenals de eerste periode na de aanplant.

Laurierkers etna | bijSTOX

Wanneer snoei je de laurierkers etna?

De laurierkers etna is bladhoudend en het blad geeft na de snoei een dieprode kleur. Dit geeft de plant gedurende de lente een bijzondere uitstraling! Dankzij het bladhoudende karakter geeft deze plant als haagplant het hele jaar door privacy in de tuin. Bij voorkeur wordt deze haagplant 2 keer per jaar gesnoeid: in het voorjaar en in het najaar. Vanwege de compacte groei kun je er ook voor kiezen om de laurier etna als een bolvorm te planten. Dankzij de grote bladeren lijkt deze plant nog dichter en groter, waardoor deze al snel een duidelijke plek in de tuin inneemt. 

De laurier etna aanplanten

Houd er bij het planten van de laurierkers etna rekening mee dat er geen nachtvorst verwacht wordt in de komende week, omdat dit de aangroei van de haag kan belemmeren. Kies je voor een plant met kluit? Dan raden wij af om deze in de zomer te planten. Gebruik bij het aanplanten altijd een goede aanplantgrond, die de groei stimuleert. Als laatste is het bij deze haagplant niet nodig om diep te graven; het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond te verdwijnen. Controleer tussen het planten door of de haag nog recht staat, voordat je nieuwe planten toevoegt. Geef na het planten regelmatig water, zodat de wortels kunnen blijven groeien. 

Bestel de laurierkers etna online bijSTOX.nl

Bestel de Prunus laurocerasus 'Etna' gemakkelijk online bijSTOX.nl, dan worden deze vanaf de kweker vers bij jou thuis bezorgd. Naast deze laurierplant, vind je in onze webshop uiteraard ook verschillende andere laurierhagen. We helpen je graag, met kwalitatief groen bijSTOX!