Laurierkers Caucasica

De Laurier ‘Caucasica’, ook bekend als Prunus laurocerasus 'Caucasica' heeft een donkergroen smal blad, en wordt erg veel gebruikt als haagplant. De hoge groeisnelheid zorgt ervoor dat deze snel bijdraagt aan meer privacy in de tuin en daarnaast geeft het uiteraard een mooi egaal beeld in de tuin. Als je vaak genoeg snoeit, is deze plant uitstekend geschikt voor kleinere tuinen. Dat maakt de laurier Caucasica zeer populair!

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

De voordelen van een laurierkers causasica in de tuin

De laurier Causasica groeit snel, waardoor je snel profiteert van een egale haag die de tuin beschutting biedt. Daarnaast is het ideale aan deze plant dat deze bijna overal groeit. Standplaatsen die wat donker zijn, zijn dan ook geen probleem. De plant kan goed gesnoeid worden, waardoor deze niet snel té breed wordt of te veel ruimte inneemt in kleinere tuinen. Naast het praktische van de beschutting, brengt deze haagplant ook direct meer diversiteit in de tuin. Het smalle donkergroene blad geeft direct een levendige uitstraling, waar in het voorjaar zelfs nog een mooie bloei bij komt. Je kunt ervoor kiezen om deze haagplant in een plantenbak te plaatsen. Je kiest dan het beste voor een afmeting van minstens 50 x 50 centimeter. 

De laurierkers causasica voor de stadstuin

Wat ideaal is aan deze laurierhaag, is dat schaduw, droogte en vervuiling helemaal geen uitdaging zijn om goed te blijven groeien. Dat maakt deze sterke wintergroene haagplant dan ook ideaal voor in de stadstuin. Met het grote ovalen blad trekt deze haapglant in ieder geval altijd veel bekijks in de tuin. Daarnaast pronken er in het voorjaar witte bloemen, die natuurlijk een bijzonder gezicht geven aan de haagplant! Juist ook in kleinere tuinen komt dit erg goed tot zijn recht.

Laurierkers Caucasica online bestellen

De  Prunus laurocerasus “Caucasica” snoeien

Deze snelle groeier, groeit met zo’n 50 a 60 centimeter per jaar. Op dit tempo kan deze uitgroeien tot zo’n 4 á 6 meter hoogte! Gelukkig kun je de groei goed bijhouden door regelmatig te snoeien, zowel in de breedte als in de hoogte. Bij voorkeur snoei je deze 2 keer per jaar: 1 keer in juni, en 1 keer in september. Tussendoor kun je zo nu en dan wat bijknippen zodat de haag mooi vol blijft. 

Is de vorm van de laurierhaag helemaal niet meer naar wens? Dan kun je deze ook terugsnoeien tot 2 centimeter boven de grond. Deze groeit daarna gewoon weer terug. 

Verzorging van de Prunus Caucasica

Om de juiste groei omstandigheden mee te geven, gebruik je bij het planten van deze laurierkers bij voorkeur aanplantgrond. Dat geeft de juiste voedingsstoffen mee aan de plant. Daarnaast kun je tussen maart en september mest toedienen, zodat de haagplant de juiste mineralen krijgt om mooi en sterk verder te blijven groeien. 

Bestel de Prunus Caucasica online bijSTOX.nl!

De laurierkers Caucasica en verschillende andere laurieren bestel je gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl. Wij leveren groen geluk, vers van de kweker bij jou thuis. Zo profiteer je van een optimale kwaliteit en krijg je jouw bestelling binnen 5 dagen thuisbezorgd.