Portugese Laurierkers

De Portugese Laurierkers is een stijlvolle lauriersoort met een klein donkergroen blad. Deze smalle wintergroene haag heeft een hoge dichtheid en draagt daarmee bij aan meer beschutting en privacy in de tuin. De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ bestel je gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl. Bekijk de verschillende soorten hieronder in de webshop!

Toon filter Verberg filter

Filter

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

De Portugese laurier bestellen

De Portugese laurier is een zeer populaire haagplant, ook bekend onder de officiële naam Prunus lusitanica 'Angustifolia'. Deze haagplant kenmerkt zich door het lange glanzende blad en dieproze twijgen. De bloemen zijn klein, wit en sterk geurend waardoor bijen en vlinders deze snel weten te vinden. Na de bloei geeft de haagplant bessen, die juist weer voor vogels erg aantrekkelijk zijn. Voor mensen zijn deze bessen echter wel giftig. 

Wat is de juiste standplaats voor de Portugese laurier?

In principe groeit de Portugese laurier goed in verschillende grondsoorten en op iedere standplaats. Wat vooral belangrijk is, is dat ze goed verzorgd worden en netjes aangeplant zijn. Vooral op plekken waar het hard waait is het goed om hier bescherming tegen te bieden. Qua grond zijn de juiste omstandigheden waterdoorlatend en niet te zuur. 

Portugese Laurierkers online bestellen

Prunus lusitanica 'Angustifolia' verzorgen

De Portugese laurier is winterhard en dankzij zijn middelmatige groeisnelheid is één keer per jaar snoeien voldoende. Een van de voordelen van de Portugese laurier is de dichte en compacte groei, waardoor deze veel beschutting geeft. Het glanzende blad geeft daarnaast direct een luxueuze uitstraling. De populariteit bij vlinders, bijen en vogels draagt er aan bij dat zij hun weg naar jouw tuin weten te vinden. Houd er echter rekening mee dat de Portugese laurier geen natte voeten verdraagt en voldoende verzorging nodig heeft bij de aanplant. Onder normale omstandigheden is het dan ook niet nodig om extra water bij te geven. Temperaturen tot -15 graden kan deze haagplant goed hebben, dus dit is een wintergroene plant die het hele jaar mooi groen blijft en voldoende privacy blijft bieden. 

Hoe plant je de Portugese laurierkers?

De Portugese laurierkers is een snelle groeier, voornamelijk in de periode van april tot september. In deze periode groeit deze tot 30 centimeter in hoogte. De uiteindelijke hoogte is 3 tot 5 meter hoog en met 1 tot 2 meter breed is deze goed smal te houden. Je plant de Portugese laurier in principe het hele jaar, afgezien van de winterperiode wanneer er nachtvorst is. Houd er bij het planten rekening mee dat er minimaal een week geen nachtvorst wordt verwacht wanneer je deze plant. Om de groei te optimaliseren kun je gebruik maken van aanplantgrond. De eerste 2 weken geef je nog water en vanaf daarna is het voldoende om alleen bij droogte water te geven.

Bestel de Portugese laurierkers online bijSTOX.nl

Je bestelt de Portugese laurier gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl, dan bezorgen wij deze snel en veilig bij jou thuis. Onze haagplanten komen vers van de kweker en zijn klaar om jouw tuin te voorzien van sfeer, beschutting en privacy. Bekijk ook de rest van onze haagplanten, zoals de verschillende andere laurieren.