Laurierkers Obelisk

De laurierkers obelisk, ofwel Prunus laurocerasus 'Obelisk’, heeft een groenblijvend blad, dat iets kleiner en subtieler is dan veel andere lauriersoorten. De laurierkers obelisk is goed bestand tegen vorst en blijft het hele jaar groen. Daarnaast groeit deze smal opgaand, waardoor deze compact blijft en ook geschikt is voor kleinere tuinen. Op een zonnige standplaats groeit deze haagplant gerust 40 centimeter per jaar! De nieuwe scheuten van deze laurierhaag zijn lichtgroen en zeer glanzend, waardoor deze al direct de aandacht trekken. Zowel voor een haag als solitair op pot is de Prunus obelisk ideaal. 

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Wat is de juiste standplaats voor de laurierkers Obelisk?

Bij voorkeur plaats je de Prunus ‘Obelisk’ solitair in de tuin of op het terras. Voor een optimale start maak je bij het aanplanten gebruik van aanplantgrond. De ideale standplaats voor de Prunus ‘obelisk’ is een zonnige standplaats, zodat deze goed dicht kan groeien. Een halfschaduw plaats is ook voldoende. De juiste grondsoort voor deze lauriersoort is voedselrijk en waterdoorlatend. 

Wanneer snoei je de Prunus ‘obelisk’?

De Prunus ‘obelisk’ snoei je bij voorkeur in het vorge voorjaar, en nog een keer in september. Zo ben je verzekerd van een mooie dichte haag. 

De voordelen van de Prunus ‘obelisk’

Een heel groot voordeel van deze laurierhaag is dat deze zeer snel groeit en daarmee de tuin snel van beschutting en privacy voorziet. Als je op zoek bent naar een haag die tot 4 meter hoog kan worden, dan komt deze daarvoor zeker in aanmerking. Qua standplaats is deze haagplant de moeilijkste niet, al is een te natte standplaats wel funest. Verder ben je het hele jaar door voorzien van beschutting, dankzij het wintergroene karakter van de plant. Dat biedt in de winter een zekere basis in de tuin. Houd er echter rekening mee dat de besjes van deze laurierhaag giftig zijn. 

In veel opzichten lijkt deze soort op de laurierkers Genolia. Echter zijn er 3 verbeteringen op te merken aan de obelisk, namelijk: de groeiwijze is compacter en meer opgaand, de winterhardheid is beter én de kleinere bladeren vergemakkelijken het snoeien. 

Bestel de Prunus laurocerasus 'Obelisk’ online bijSTOX.nl!

Je kunt kiezen voor een haagplant met kluit, of op pot. Wanneer je kiest voor een haagplant met kluit heb je na circa 2 jaar een dichte haag. Echter is enige uitval mogelijk, dus raden wij aan om 5% meer te bestellen. De beste planttijd loopt van oktober tot april en is afhankelijk van het weer. Als je kiest voor een haagplant op pot ligt de prijs iets hoger, maar heb je vrijwel direct een dichte haag. Deze kun je het hele jaar rond planten en er is weinig kans op uitval. Je bestelt jouw nieuwe laurierhaag gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl! In onze webshop vind je verschillende soorten haapglanten die wij vers van de kweker bij jou thuis bezorgen. Zo kun je rekenen op een goede kwaliteit en een optimale versheid van de plant. Heb je vragen, of wil je meer informatie over onze haagplanten? Neem dan gerust contact met ons op!