Laurierkers Herbergii

De laurierkers herbergii, ook wel bekend als de Chinese laurierkers, is een bladverliezende heester die ooorspronkelijk uit het oosten van China en Japan komt. Deze heester kan tot 3 meter hoog worden en heeft glanzend, donkergroen blad dat een klein formaat heeft. In de lente en zomer produceert de laurierkers herbergii kleine, witte bloemen die een aangename geur afgeven. De vruchten van de laurierkers herbergii zijn kleine, besjes die in de herfst rijp worden. Vogels vinden hier graag hun voeding in de winter! De laurierkers herbergii is een populaire heester voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijke blad en bloemen, en ook omdat deze redelijk eenvoudig te onderhouden is en al snel een dichte haag met een goede beschutting vormt.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Wanneer snoei je de laurierkers herbergii? 

Deze heester heeft weinig water en voedingsstoffen nodig en kan in zowel volle zon als halfschaduw groeien. In het algemeen is de laurierkers herbergii een mooie aanvulling op elke tuin en is deze gemakkelijk te onderhouden. De plant heeft een voorkeur voor een vochtige, goed doorlatende grond die niet te alkalisch is. Het is een goede idee om de grond rond de plant te mulchen om de vochtigheid te behouden en onkruidgroei tegen te gaan. 

De Laurierkers herbergii kan het beste in het vroege voorjaar gesnoeid worden, wanneer de plant nog in rust is. Dit is meestal in februari of in maart. Als je de plant in de zomer of later snoeit, kan dit leiden tot minder bloemen en groei de volgende lente. Als je de plant in het vroege voorjaar snoeit, krijgt hij de tijd om te herstellen voordat hij weer begint te groeien. Het snoeien bevordert juist de groei van nieuwe scheuten en zorgt daarmee voor een dichte en compacte haag. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes, dan blijft deze in optimale staat. 

Laurierkers herbergii bijSTOX

De prunus laurocerasus 'Herbergii' als haagplant

De laurier 'Herbergii' is gemakkelijk in de gewenste vorm te snoeien en omdat deze wintergroen is vormt dit een ideale haagplant die voldoende privacy biedt in de tuin. Zowel in de zomer als in de winter heb je voldoende beschutting in de tuin, én een groene omgeving. Dankzij de compacte groei heb je snel een dichte haag die groen blijft wanneer andere planten ‘s winters hun blad laten vallen. Hoewel de laurier Herbergii vaak als haagplant wordt geplant, kun je deze plant ook in een plantsoen planten, waar deze goed tot zijn recht komt als vakbeplanting.

Bestel de laurierkers Herbergii online bijSTOX.nl

Je bestelt de Chinese Laurierkers gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl, dan wordt deze vers van de kweker bij jou thuisbezorgd. Je bent het hele jaar voorzien van beschutting en de haagplant verandert met het seizoen mee. Het ene seizoen voorziet deze de tuin van trossen met witte bloemen, en het andere seizoen verschijnen er paarsblauwe besjes. Door het jaar heen trekt deze verschillende dieren zoals vogels en bijen naar de tuin, die hier hun voeding kunnen vinden. Bestel jouw laurierkers Herbergii in onze webshop, of bekijk de rest van onze haagplanten