Carré Rouge

De Carré Rouge, ook wel bekend als een Glansmispel of in het Latijns een Photinia Fraseri, is een prachtige sierlijke struik die erg lang groen blijft. Deze sterke en winterharde haagplant blijft een helder groene kleur houden door weer en wind. In het voorjaar verrast de Carré Rouge je met een fel rode bladkleur. Deze kleurrijke haagplant wordt vaak gebruikt als beschutting voor de tuin omdat hij een optimale privacy creëert. De Carré Rouge vind je uiteraard snel en makkelijk online bijSTOX.nl.

Toon filter Verberg filter

Filter

Waarom de Carré Rouge bestellen?

Misschien ben je bekend met de Photinia Fraseri “Red Robin”. Deze groeit eerder rechtop, heeft een groter blad en groeit lang niet zo snel als de Carré Rouge. De Carré Rouge is een jonge kruising waarvan de dichte blaadjes roodachtig blijven en in de lente nog feller rood worden dan de Red Robin. De struik wordt met 2,5 meter, de helft zo groot als een Red Robin en groeit bovendien ook sneller. Door zijn hoogte is deze meer geschikt als haagplant.

Wat is de juiste standplaats voor de Carré Rouge?

De Carré Rouge is een uitzonderlijk sterke plant die zich elegant door alle seizoenen slaat. Zo kun je deze plaatsen in de volle zon, halfschaduw en zelfs in de volledige schaduw. Tevens groeit de Carré Rouge op bijna alle grondsoorten zolang de bodem maar genoeg water doorlaat om haar wortels te voeden. Zorg er alleen wel voor dat de grond niet te zanderig is zodat vermeden kan worden dat de Carré Rouge constant met haar wortels in het water staat. Zo gaan ze namelijk rotten.

Glansmispel carré rouge online bestellen

Optimale verzorging van je Carré Rouge

Omdat de Photinia Fraseri een bloei grage haagplant is, dien je deze ook zo te behandelen. Dit betekent dus een flinke snoeibeurt op zijn tijd! De optimale snoeitijd vindt plaats in mei en september. Na de snoeibeurt zal de Carré Rouge je belonen met nieuwe rode scheuten die je in het voorjaar zullen begroeten.
In het eerste jaar na de aanschaf van de Carré Rouge, is het erg belangrijk om de wateropname goed in de gaten te houden. Vooral in de eerste drie maanden na de verplanting van deze sierlijke heester, is het belangrijk om de nog jonge wortels voldoende water te geven.

Wat kun je verwachten van de Carré Rouge?

Natuurlijk zijn er veel verschillende factoren die bepalen hoe groot de Carré Rouge zal groeien in je tuin. Als we er vanuit gaan dat de Carré Rouge haar wortels heeft uitgestrekt in een voedzame bodem, kan deze een hoogte bereiken van maximaal 3.5 meter. De sierlijke bladeren kunnen tevens in deze toestand 10 - 15 cm groot worden. De jaarlijkse groei is zo’n 30 á 40 centimeter .

Bestel de Carre Rouge bijSTOX.nl!

bijSTOX.nl zorgen we er altijd voor dat de plant in de meest optimale conditie wordt geleverd en wordt voorzien van de passende informatie en richtlijnen.
Neem gerust een kijkje bij onze andere haagplanten om zelf jouw ideale tuin samen te stellen. Wij leveren de planten vers van de kweker bij jou thuis!