Red Robin

De Photinia Fraseri ‘Red Robin’ cultivar steelt de show in jouw tuin door zijn prachtige kleurencombinatie. De typerende donkergroene bladeren die rood uitlopen brengen de haag echt tot leven. Bestel deze struik vandaag nog in onze webshop en maak dit hét pronkstuk van je tuin!

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Hoe groeit de glansmispel Red Robin?

De Red Robin of in de volksmond beter bekend onder de naam glansmispel, is naast een oogverblindende sierheester ook makkelijk te onderhouden. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze plant extreem populair is. Je kunt er heel de winter door van genieten aangezien hij groenblijvend is. Met een hoogte van zo gemiddeld 2 tot 3 meter en een breedte van pakweg 2 meter, is de kleurrijke ‘Red Robin’ de ideale haagplant. Met zijn dichte blad en groei van 30 a 40 centimeter per jaar, ben je gegarandeerd van privacy in de tuin. Het rode blad is uiteraard een bijzonder kenmerk waar veel liefhebbers voor vallen. 

Wat is de juiste standplaats voor de Red Robin? 

De Photinia Fraseri ‘Red Robin’ houdt van een lichte plaats waar de zon een paar uur per dag schijnt. Door zijn winterhardheid kan deze elegante sierheester temperaturen tot en met -5 verdragen. Toch is het sterk aan te raden om hem een plaats te geven die beschut is tegen ijskoude, harde winterwinden. Zo ben je er zeker van dat hij geen schade zal oplopen.

Hoe verzorg je de Photinias Fraseri ‘Red Robin’? 

Bescherm deze haag of losse struiken goed tegen de winterkou, vooral als het gaat om jonge exemplaren of als je ze net geplant hebt. Zorg voor een luchtdoorlatende grond en houd deze vochtig. Bij jonge planten mag er royaal water gegeven worden in het beginstadium. Op warme dagen kan de Red Robin meer water vragen, maar ook in de winter dien je het goed in de gaten te houden. Verder is het van belang om elk jaar een beetje extra voeding te geven om de weerstand van de glansmispel een boost te geven. In onze webshop vind je hiervoor de juiste organische meststof.

Glansmispel Red Robin online bestellen bijSTOX

Hoe snoei je de Photinia Fraseri ‘Red Robin’? 

Snoeien is bloeien! Je kunt het gehele jaar door de glansmispel snoeien.

Sterker nog: hoe meer je snoeit hoe harder hij bloeit, waardoor hij roder wordt. Maar in de winter wanneer het vriest en in de volle zon kun je beter niet snoeien. Dit laatste geldt voor alle hagen. Door in de zon te snoeien kunnen er snoeiwonden ontstaan waardoor er gevaar is voor uitdroging of mogelijk verbranding.

Bestel de Portugese Laurierkers online bijSTOX.nl 

Met een simpele muisknop kun je de Photinia Fraseri ‘Red Robin’ makkelijk online bestellen. Wij bezorgen jouw bestelling dan aan huis, zodat je snel geniet van dit rode pronkstuk in de tuin. bijSTOX.nl leveren wij planten binnen 5 dagen, vers van de kweker. Zo werken wij aan een optimale kwaliteit en versheid, zodat je veel plezier beleeft aan jouw nieuwe tuinplanten. Voor vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen, dan helpen we je graag.