Glansmispel

De glansmispel is een decoratieve heester die opvalt door de witte bloemen en het rode blad in het voorjaar. De manier waarop het blad meekleurt met het licht maakt deze haagplant erg bijzonder. De Latijnse naam van de glansmispel is immers Photinia, dat in het Grieks ‘lichtgevend’ betekent. Je kunt nu ook online glansmispels bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Laurieren | KlimopJapanse Hulst | Kant en Klaar HagenTaxus | Liguster | Meidoorn | ConiferenGrond en bodem

Toon filter Verberg filter

Filter

Producthoogte

 - 
Wis selectie

Eindhoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Richt jouw tuin groen in met de glansmispel

De Nederlandse naam zegt al genoeg: met de glansmispel breng je glans aan in je tuin. Vanwege de glanzende bladeren wordt het een waar lichtspektakel wanneer de zon op de glansmispel schijnt. Je ziet ‘m veel als struik, leiboom, op stam, maar dus ook als haagplant. De meest bekende soort is de Photinia x fraseri ‘Red Robin’, die een enorm hoge decoratieve waarde heeft. Daarnaast is het een snelle groeier, is ‘ie wintergroen en loopt het blad prachtig rood uit. Ook de Photinia x fraseri ‘Carré Rouge’ heeft een spectaculaire rode kleur. Dit maakt de glansmispel dus tot een waar genot om naar te kijken. Wil je je tuin speels inrichten? Door een aantal hagen verspreid over de tuin te planten, creëer je speelse tuinkamers. Deze geven diepte aan de tuin en zorgen direct voor een groene en natuurlijke look.

Kenmerken van de glansmispel

De glansmispel is wintergroen, maar ook winterhard. Dit maakt dat je alle seizoenen een prachtige haag hebt. Zeker wanneer het blad in het voorjaar langzaamaan rood kleurt, geeft de tuinplant een extra levendig gevoel af. De heester heeft een opgaande groei, waardoor deze echter ook solitair geplant kan worden, bijvoorbeeld als leiboom. In mei of juni krijgt de glansmispel witte trosvormige bloemen en later ontstaan er rode bessen die vervolgens zwart kleuren.

Glansmispel kopen | bijSTOX

Glansmispel planten

Glansmispels komen oorspronkelijk uit de (vaak besneeuwde) bergachtige omgeving van Zuidoost-Azië. De plant groeit tevens in het Himalayagebergte. De Photinia is daarom goed opgewassen tegen fel zonlicht, waardoor je deze ook in jouw tuin prima een zonnig plekje mag geven. Glansmispels staan het liefst in droge tot vochtdoorlatende grond. Hij houdt echter niet van natte voeten, dus houdt de grond niet té nat.

Tip! Let bij aankoop op de producthoogte. Dit is de hoogte van de plant zoals ze nu verkocht wordt. De eindhoogte is de hoogte die aangeeft hoe hoog de haag uiteindelijk wordt - mits je de heg niet snoeit.

Hoe plant ik een haag?Photinia snoeien

De glansmispel laat zich makkelijk snoeien in de gewenste vorm als haagplant, maar in principe hoef je de glansmispel niet per se te snoeien. Wel geldt: hoe vaker je de Photinia snoeit, hoe roder deze wordt. Wel wordt de kans kleiner dat de witte bloemetjes zich laten zien. Je kunt de haagplant tweemaal per jaar snoeien: een keer in het voorjaar en nog eens aan het eind van de zomer om ‘m keurig het najaar in te leiden. Laat echter voldoende ogen over voor de ontwikkeling van nieuwe takken.

Glansmispel kopen

Wil je ook zo’n bijzondere glansmispel in de tuin zetten? Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de glansmispel ben je ook voor andere haagplantentuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.