Liguster

De Ligusterhaag is robuust , snelgroeiend en springt met de glanzende bladeren direct in het oog. In de wintermaanden blijft het blad groen, waardoor je het hele jaar door een mooie haag hebt die jouw tuin van beschutting en privacy voorziet. Je kunt de ligusterhaag bijSTOX.nl online bestellen, dan wordt deze direct van de kweker bij jou thuisbezorgd!

Toon filter Verberg filter

Filter

Producthoogte

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Liguster kopen voor een groene tuinafscheiding

Een groene haag draagt bij aan meer biodiversiteit, omdat een haagplant immers meer beschutting biedt voor insecten dan een schutting of een tuinhek. De liguster is een haagplant die direct bijdraagt aan meer leven in de tuin. In juli krijgt de liguster witte bloemen, die voor vogels heel aantrekkelijk zijn. Ook is de liguster een ideale plek waar vogels graag hun nestjes maken, dankzij de compacte groei en beschutting die deze biedt. Met een liguster kies je voor een groene uitstraling én een groene bijdrage aan de omgeving!

De ligusterhaag snoeien en onderhouden

De liguster groeit snel en heeft dus op zijn tijd een goede snoeibeurt nodig. Buiten de vorstperiodes om kan de liguster het hele jaar door gesnoeid worden. Vogels maken graag een nestje in de ligusterhaag, dus voor hen zou het beter zijn om de haag na het voorjaar te snoeien. Dankzij de dichte vertakking is de liguster geschikt voor vormsnoei, waardoor je jouw eigen creaties kunt maken! Zolang de bodem gedraineerd en vochtig is, is de liguster over het algemeen gezond. Qua standplaats is het het beste om schaduw zo veel mogelijk te vermijden.

Welke soorten van de haagliguster zijn er?

Er zijn verschillende soorten van de liguster die uitstekend kunnen dienen als haag, zoals:

  • Ligustrum ovalifolium
  • Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’
  • Ligustrum ‘vulgare’
  • Ligustrum vulgare ‘atrovirens’

Je vindt in onze webshop verschillende soorten van de liguster. In de omschrijving staat per variant wat de volwassen hoogte van deze plant is. Je kunt kiezen voor de liguster op pot, of wortelgoed. De prijs van wortelgoed ligt iets lager en het duurt iets langer tot er een dichte haag ontstaat. Daarnaast is er nog uitval mogelijk, omdat de plant jonger is wanneer je deze in de tuin plant. Als je voor de liguster op pot kiest, ligt de prijs iets hoger, maar zal er ook vrijwel direct een dichte haag vormen.

Ligusterhaag bestellen | bijSTOX.nl

Wat maakt de liguster een populaire haagplant?

De meeste ligusterplanten zijn groenblijvend, echter kan deze in de winter wel wat blad verliezen. Doordat deze een groot deel van het blad behoudt, blijft de tuin in de winter grotendeels beschut. De snelle groei zorgt ervoor dat de tuin snel goed beschut wordt. Met een groei van 40 tot 50 centimeter per jaar heeft deze een regelmatige snoeibeurt nodig. De liguster wordt vaak vergeleken met de buxus, terwijl er een aantal belangrijke verschillen zijn. Het blad van de liguster is wat puntig en heeft een karakteristieke uitstraling. Omdat de liguster niet gevoelig is voor de buxusmot, is dit een uitstekende buxusvervanger.

Online een ligusterhaag kopen bijSTOX.nl

Wil je jouw tuin vormgeven en van privacy voorzien met een nieuwe haag? Dan is een liguster een ideale keuze. Bestel jouw nieuwe ligusterhaag gemakkelijk en snel bijSTOX.nl, dan leveren wij deze van de kweker direct bij jou thuis!