Laurierkers Genolia kant en klaar

De Prunus Laurocerasus Genolia, ofwel de Laurier Genolia is een paplaurier die zijn smalle vorm behoudt en rechtop groeit. Hierdoor is de Laurier Genolia de beste haagplant wanneer je een smalle en sterke haag zoekt voor je tuin. Deze is niet alleen erg mooi om te zien maar ook erg vriendelijk in onderhoud en zeer stevig door zijn dichte groei.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Waarom kiezen voor een Laurier Genolia?

Vanwege zijn ideale eigenschappen, is de Laurier Genolia uitermate geschikt als haagplant. Ze kunnen haast op elke grond groeien maar geven toch de voorkeur aan een wat schralere of klei bodem. Probeer wel grond met veel kalk te vermijden. De Laurier Genolia kan tevens een strenge winter doorstaan indien deze plaatsvindt in ons huidige klimaat zoals we die gewend zijn. De Laurier Genolia groeit rechtop en heeft een dichte begroeiing waardoor ze ideaal is als een stevige haagplant. In tegenstelling tot vele andere haagplanten, is de Laurier Genolia een erg smalle plant dat zich uitstekend leent aan kleinere tuinen en smalle paden.

Laurierkers genolia bijstox

Het verzorgen van je Laurier Genolia

Deze sterke haagplant heeft haast geen verzorging nodig. De wortels zijn sterk en passen zich aan haast elke bodem aan. Zolang ze toegang hebben tot een vochtige grond, is de Laurier Genolia dik tevreden.
De plant wordt zonder te snoeien vaak niet breder dan 80 cm en kan ongeveer 3 tot 4 meter de hoogte inschieten. Natuurlijk hou je zelf de grootte in toom door deze simpelweg op tijd te snoeien. Doe dit wel voor begin september anders blijven deze stukken kaal in de winter. Veel snoeien hoef je overigens niet te doen. De Laurier Genolia groeit van nature omhoog en vertakt niet horizontaal. Hierdoor wordt hij gekenmerkt door een dichte begroeiing zonder uitstekende takken. 

Wanneer je de haagplant snoeit, kun je dit het beste doen in de lente of in de herfst. Je kunt deze zelfs terugsnoeien tot ongeveer 40 cm boven de grond, indien gewenst natuurlijk.

Let wel op!

De dikke bladeren van deze stevige haagplant hebben een donkergroene kleur. Ook kunnen er besjes ontstaan die zich vrolijk verspreiden tussen de bladeren en takken.
Onthoud wel dat zoals bij iedere Paplaurier, de bessen en bladeren giftig zijn voor mensen wanneer deze worden gegeten. Laat je dus niet verleiden door deze praktische salade en respecteer de Laurier Genolia voor waar hij in uitblinkt: een sterke, smalle haagplant die zich makkelijk laat temmen.

Een Laurier Genolia bestellen bijSTOX

Wanneer je een Laurier Genolia bestelt bijSTOX, ben je niet alleen gegarandeerd van een gezonde en sterke plant maar ook van het bijhorende deskundige advies. De plant dient bij voorkeur nog dezelfde dag gepland te worden dus zorg ervoor dat je tuin of voetpad al geschoffeld en gebruiksklaar is voor je nieuwe geadopteerde aanwinst. Belangrijk is dat de juist geplante Laurier Genolia lekker met zijn wortels in het water staat.  Let op de plantafstand tussen de verschillende kant en klare Laurier Genolias zodat je een prachtige dichte haag kunt ontwikkelen die je tuin verdient.