Glansmispel Robusta Compacta kant en klaar

De Glansmispel Robusta Compacta brengt je tuin tot leven met zijn vurige rood en diep groene kleurencombinatie. Tevens is hij ideaal voor de kleinere tuin vanwege zijn compacte structuur en langzamere groei dan andere hagen. Dit prachtexemplaar is de perfecte keuze wanneer je graag snel resultaat hebt. Zo kun je je snel thuis voelen wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar een nieuw aangelegde wijk waar nog weinig groen te vinden is. Bovendien is dit de meest natuurlijke afscherming tussen jouw huis en dat van de buren. bijSTOX heb je de keuze tussen de volgende afmetingen van de kant en klare glansmispel Robusta compacta: 

  • 90 hoogte x 50 lengte en 18 cm breedte 
  • 110 hoogte x 80 lengte en 30 cm breedte
Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Karakteristieke kenmerken van de Glansmispel Robusta Compacta

Elk seizoen zal deze sierlijke heester je verrassen met kleine transformaties. Zelfs in de winter zorgt hij voor een sfeervolle tuin of balkon. 

In het voorjaar loopt de glansmispel Robusta Compacta met Latijnse naam Photinia fraseri ‘Robusta Compacta’ fel rood uit om vervolgens weer te verkleuren naar een donkergroene kleur. Rond mei en juni gaat de glansmispel Robusta Compacta bloeien en verschijnen er witte schermbloemen. In de herfst maken de schermbloemen plaats voor zwarte bessen die giftig zijn voor mensen maar erg geliefd door vogels. 

De glimmende, leerachtige blaadjes zijn spits aan de bovenkant en onderkant en lopen vrij gelijkmatig met het breedste stuk in het midden. De volwassen plant kan een hoogte bereiken van zo een 1,50 meter tot maximaal 2 meter. 

Waarom kiezen voor een kant en klare Glansmispel?

De glansmispel leent zich met zijn dichte begroeiing perfect uit als haag of schutting voor uw tuin of voortuin. Als je net iets anders wenst dan een groene haagplant is deze een goede keuze gezien de basis een groene kleur heeft en het nieuw gebladerte bovenop de haag bestaat uit een mooie lichtrode kleur. 

Is de glansmispel Compacta Robusta winterhard? 

Oorspronkelijk is de glansmispel afkomstig uit bergachtige streken in Azië. Inderdaad je raadt het al, hij komt ook voor in de Himalaya’s. De Glansmispel doorstaat dit koude, droge bergklimaat met gemak waardoor hij ook bestendig is voor ons klimaat. Zoals de naam al aangeeft: Glansmispel Robusta Compacta, gaat het hier om een robuste, sterke plant. Verder kan hij direct zonlicht ook heel goed verdragen. Wat een makkelijke plant! 

De optimale verzorging van je Glansmispel Robusta Compacta 

Toch is het aan te raden een oogje in het zeil te houden wanneer het hard gaat vriezen en houdt de glansmispel Robusta Compacta er niet van om op een plaats te staan waar hij niet beschut is voor harde winter wind. Als het op type aarde aankomt, is de Glansmispel niet zo veeleisend, hij groeit goed in vrijwel alle grond. De beste snoeitijd is in de lente en de herfst. De Glansmispel zal je belonen door vuurrood uit te lopen na het snoeien. 

Bestel je Photinia fraseri ‘Robusta Compacta’ bijSTOX

Waar kan je nu deze groenblijvende, sterke en kleurrijke heester kopen? bijSTOX natuurlijk. Je vindt deze tuinplant in ons online assortiment, dat wij vers van de kweker bij jou thuis bezorgen.