Glansmispel Red Robin kant en klaar

De glansmispel Red Robin kant en klaar is een zeer geliefde haagplant; niet alleen is hij makkelijk in onderhoud en kan hij tegen een stootje, in de lente zal hij het pronkstuk in uw tuin of op jouw balkon vormen door prachtig bloed rood uit te lopen. In tegenstelling tot de Portugese Laurierkers waar de stengels rood zijn, is het bij de glansmispel Red Robin het nieuwe gebladerte dat bloedrood kleurt. 

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Waarom de Glansmispel Red Robin bestellen?

De glansmispel Red Robin, in het Latijns; Photinia X Fraseri, is een zeer populaire keuze wat haagplanten en beschutting betreft. Zoals de naam al doet vermoeden kleuren de nieuwe bladeren in de lente dieprood. Niet te verwarren met de Glansmispel Carre Rouge waarvan de bladeren wel het gehele jaar door rood blijven. De rode kleur kenmerkt de nieuwe scheuten, die donkergroen worden naarmate ze ouder worden.  

De Red Robin groeit ruwweg zo 30 centimeter per jaar met een maximale hoogte van 3 meter. Hij wordt beschouwd als een matige groeier.

Wanneer kun je de glansmispel Red Robin planten? 

De beste periode om een kant en klare glansmispel Red Robin in je tuin te planten is in het voorjaar. Dan bestaat er geen gevaar dat hij schade oploopt vanwege vorst. De wortels dienen zich na het overplanten namelijk even aan te passen aan de nieuwe omgeving. Geef na het planten zeker voldoende water. De Red Robin groeit in bijna elk type grond. Nadat je de glansmispel Red Robin hebt geplant creëert deze dankbaar een eigen ecosysteem, waar vlinders, bijen en vogels naartoe trekken. Dat geeft direct meer leven in de tuin en voorziet verschillende dieren en insecten door de seizoenen heen van voeding en een schuilplaats. 

TIP: Indien je de Red Robin als volle haag wenst, bereken dan hoeveel kant en klaar stuks je nodig hebt zodanig dat je een mooie volle haag kunt planten. 

Glansmispel Red Robin bestellen | bijSTOX.nl

Hoe de Photinia Red Robin snoeien?  

Vanaf het moment dat de Red Robin een plaatsje heeft gekregen in jouw tuin, kan je hem gaan snoeien. Gezien zijn winterharde karakter kan je het gehele jaar door deze weelderige heester snoeien. Zoals bij de Glansmispel Robusta Compacta, stimuleer je de groei van nieuwe scheuten door regelmatig je haag bij te knippen. Snoeien doe je eenvoudig door de uitstekende groei weg te knippen. 

Bestel de Red robin online bijSTOX.nl 

Wil jij aanstaande lente al genieten van deze veelzijdige, kleurrijke heester in je tuin? Dat kan door hem makkelijk online te bestellen via onze webshop. Wij garanderen de hoogste kwaliteit aan de voordeligste prijzen en een snel en veilig transport. Je dient enkel een plaats te kiezen in je tuin en te berekenen hoeveel stuks je nodig hebt en dan kun je direct aan de slag!