Amberboom kant en klaar

De toenemende populariteit van de Liquidambar, ofwel de Amberboom is niet verbazingwekkend. Deze prachtige boom zorgt in het najaar voor een schitterende herfstkleuren. De Amberboom neemt zijn tijd om te groeien maar kan wel 40 meter hoog worden. De boom is oorspronkelijk afkomstig uit Amerika.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Waarom kiezen voor een Amberboom bijSTOX?

Ben je op zoek naar een pracht van een boom die zich in de herfst ontplooit in een waar kleuren schouwspel? Dan is deze spectaculaire boom precies wat je zoekt. Van licht geel tot fel oranje en van paars tot goudkleurig. Je kunt haast niet wachten totdat de herfst weer aanbreekt om de volle glorie van de Amberboom weer te kunnen aanschouwen. Ook in de overige seizoenen is deze boom een aanwinst voor je tuin. Dit komt vooral door de felgroene bladeren en opvallende kurklijsten. Er zijn verschillende soorten Amberbomen verkrijgbaar. De variatie van herfst kleuren is afhankelijk van het vochtigheidsgehalte in de grond en de standplaats. 

De optimale verzorging van je Amberboom

Natuurlijk wil je alleen maar het beste voor je Amberboom zodat je deze in zijn volle glorie kunt bewonderen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je de boom een plekje geeft in de zon of in de halfschaduw. De voorkeur gaat tevens uit naar een vochtige standplaats in je tuin. Veel snoeien hoef je bij je Amberboom niet te verwachten. Slechts waar de takken tegen elkaar schuren of elkaar beschutten tegen de zon, kun je deze in de maanden juli en augustus snoeien indien gewenst. 

Wist je dat…?

…de Amberboom afkomstig is van het Amerikaanse continent en ook terug te vinden is in Centraal-Amerikaanse landen zoals Guatemala, Nicaragua en Honduras? Je kunt dus gerust stellen dat deze prachtige herfst verschijning tevens hoge temperaturen kan weerstaan. Dit maakt de boom uitermate geschikt voor zowel extreem koude en erg warme klimaten. De Amberboom produceert een hars dat, indien gedroogd, gebruikt kan worden voor kauwgom en enkele medicinale uitwerkingen heeft. Het is ook door deze hars dat de Amerikaanse Amberboom geniet van een natuurlijke bescherming tegen insecten en termieten. Eekhoorntjes, herten en verschillende vogelsoorten verschuilen zich vaak in en onder de medicinale boom die voedsel en beschutting verschaft voor de bosbewoners.

amberboom bestellen | bijSTOX

Kenmerken van de Amberboom

Naast dat de populariteit van de Amberboom die voornamelijk te wijten is aan de prachtige herfstbladeren, is de schors. Deze heeft een grijsbruine kleur en wordt (net als onze huid), steeds meer geribbeld naarmate hij ouder wordt. Je kunt duidelijk zien wanneer je met een jongere Amberboom bast te maken hebt aan zijn gladde “huid” met hier en daar een kurkachtige tak. Bij jongere bomen zul je ook zien dat de takken zich geneigd voelen om een piramide vorm aan te nemen. 

Bestel je Amberboom bijSTOX

Wanneer je op zoek bent naar iets anders dan een sier- of haagplant, kun je het eens overwegen om een waar schouwspel in je tuin te planten. Tenminste, als je de ruimte hebt natuurlijk. Laat je vakkundig informeren bijSTOX zodat je de garantie hebt dat de Amberboom prachtig oud kan worden tijdens de herfstdagen wanneer hij helemaal tot leven komt. Bestel dit prachtexemplaar vandaag nog gemakkelijk in onze webshop. De levering is supersnel, veilig en je bent verzekerd van een kwalitatieve ‘verse’ plant’, rechtstreeks van de kweker.