Portugese Laurierkers kant en klaar

Ben je net verhuisd naar een nieuw aangelegde wijk die wel wat groen kan gebruiken of heb je tijd tekort om aandacht aan je tuin te besteden? Dan Hebben we bijSTOX dé ideale oplossing namelijk de kant en klare Portugese Laurierkers. Een elegante heester die zich perfect uitleent als milieubewuste afscheidingshaag.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Waarom een kant en klare Prunus Lusitanica Angustifolia haag bestellen? 

Deze kant en klare versie van de Portugese Laurierkers die gekenmerkt wordt door zijn donkergroene ellipsvormige blaadjes en dieprode twijgen, kan zo in je tuin geplaatst worden. Zoals de naam al suggereert, is de haag kant en klaar. Je dient niet meer te wachten tot de haag eindelijk een hoogte heeft die privacy creëert, talloze uren te snoeien en verschillende seizoenen af te wachten tot ze de begeerde hoogte heeft bereikt. Je kunt deze versie namelijk zo in je tuin overplanten. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten. De kleinste is bijvoorbeeld: 120 meter hoog bij 80 centimeter lang en 30 centimeter breed. De grootste in ons huidig assortiment is 180 meter hoog, 100 meter lang en 30 centimeter breed. 

De Portugese Laurierkers kant en klaar

De Prunus Lusitanica Angustifolia, beter gekend als de Portugese Laurierkers is een echte favoriet bij velen vanwege zijn makkelijk onderhoud en karakteristieke uitstraling. De blaadjes zijn donkergroen en reflecteren de lichtinval waardoor ze mooi glimmen. Over het algemeen zijn ze relatief slank, vlak na de stengel zijn ze iets breder en lopen spits toe naar de punt. Deze sierkers heeft veel gebladerte waardoor het niet mogelijk is om door de struik heen te kijken. Dit is een van de redenen waarom hij zo geliefd is door velen. 

Portugese laurierkers bestellen | bijSTOX

Hoe verzorg ik de Portugese Laurierkers? 

Geef de net aangeplante kant en klare Laurierkers voldoende water. Begin met elke week water te geven. Dit is met name om de wortels van voldoende water te voorzien. Wanneer deze volgroeid zijn na enkele weken zal de plant in de hoogte gaan groeien. Geef dan elke maand water. Zodra hij uitgegroeid is, hoeft hij alleen op warme en droge dagen water te krijgen. Hij houdt van een vochtige en luchtdoorlatende grond. Let op dat je niet teveel water geeft, dit kan de Portugese laurierkers namelijk niet goed verdragen. 

Hoe snoei ik een Portugese Laurierkers haag? 

Zoals eerder vermeld is dit struikgewas makkelijk in onderhoud. 

Jaarlijks groeit hij zo een 20 à 30 centimeter, tot uiteindelijk een totale hoogte van grofweg 5 meter. De Prunus Lusitanica Angustifolia laat zich makkelijk snoeien. Snoei bij voorkeur in de lente en herfst. Een of twee keer per jaar dus, afhankelijk van de gewenste grootte. Wist je dat je deze sierlijke heester zelfs in bepaalde vormen kunt snoeien? Van een simpele bol tot bijvoorbeeld een leeuw met gedetailleerde manen, de opties zijn werkelijk eindeloos. Snoei altijd boven het blad van het nieuwe twijgje. Hou er rekening mee dat hoewel vogels van de bessen eten, de gehele struik bij inname giftig is voor mensen en dieren.  

Bestel de Portugese Laurierkers kant en klaar online bijStox.nl

Bestel deze kant en klare veelzijdige haag bijSTOX. Wij zorgen voor het transport zodat je snel veel plezier hebt  van deze kant en klare Portugese Laurierkers.