Toscaanse Jasmijn kant en klaar

De Trachelospermum Jasminoides, sterjasmijn of beter bekend als Toscaanse jasmijn is een populaire klimplant die opvalt door haar prachtige witte stervormige bloemetjes. Deze bloeien van juli tot oktober en worden vergezeld door glanzende donkergroene bladeren die tevens de winters doorstaan. 

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Waarom de Toscaanse jasmijn kant en klaar bestellen?

Als je kiest voor de kant en klare Jasmijn is de plant een semi volgroeide haagplant. Je hoeft dus niet meerdere seizoenen meer te wachten totdat de plant is volgroeid. De Toscaanse Jasmijn kan zowel als behendige klimplant als een bodembedekker gebruikt worden. Deze slimme en veelzijdige plant kan zowel haar wortels verticaal als horizontaal uitstrekken. De Jasmijn vindt de weg van de minste weerstand indien gestuurd door de trotse eigenaar. De Toscaanse Jasmijn kan zowel in de volle grond als in een grote bloembak zichzelf ontwikkelen tot de schoonheid die haar oorsprong vindt in het zonnige Italië. 

De optimale plaats voor je Toscaanse Jasmijn

Zorg er natuurlijk allereerst voor dat je de Trachelospermum Jasminoides plant in een voedselrijke bodem die goed water doorlaat wanneer het nodig is. De Toscaanse Jasmijn geeft de voorkeur aan een zonnige plek maar doet het ook erg goed op half beschaduwde en zelfs volledig beschaduwde plekken in je tuin of op je balkon. In het latere voorjaar kan de plant licht gesnoeid worden om het gewenste model te behouden. Snoei na de winter de bevroren en eventuele afgestorven takken weg om weer ruimte te maken voor nieuwe bladeren en bloemetjes.
Slechts bij een zeer strenge winter waarbij de temperatuur 10 graden of meer onder nul komt, is het aan te raden om de voet van de plant te beschermen. Staat de plant in een pot of kuip? Dan is deze makkelijker binnen te zetten tijdens de vorstperiode.

Kant en klare jasmijnhaag bestellen

Kies je voor een Toscaanse jasmijn of een Hedera?

Misschien doet de Toscaanse Jasmijn wel denken aan de Hedera. Zo ja, dan zit je behoorlijk in de juiste richting. Beiden zijn groenblijvend en hebben dezelfde groei eigenschappen. Het grootste verschil tussen de twee is vooral te zien aan de prachtige witte bloemen van de Toscaanse Jasmijn. Deze geven een heerlijke geur af en trekken daarom verstuivers zoals bijen, wespen en vlinders aan. In de bloeiperiode schittert de Toscaanse Jasmijn het meest en zorgt voor een prachtig schouwspel. In de winter daarentegen, komt de Hedera als sterkste uit de verf en zal de Toscaanse Jasmijn wat extra warme aandacht nodig hebben. 

Bestel nu de Toscaanse Jasmijn bijSTOX.nl!

Er zijn veel verschillende redenen om te kiezen voor deze geurige klimplant. Zoals benoemd, kan deze zowel binnen als buiten gehouden worden en je kunt kiezen voor een prachtige klimplant tegen de muur of een bloemige groene zee over de tuingrond. Wanneer je de Toscaanse Jasmijn bestelt bijSTOX.nl, ben je gegarandeerd van een zeer vruchtbare en gezonde plant die het hele jaar door te koop is.
Ze wordt zorgvuldig geselecteerd en bewaard in potten met voedzame potgrond en is tevens in veel verschillende afmetingen te verkrijgen. Uiteraard helpen we je graag als je vragen hebt!