Groene beuk

De groene beuk is een zeer geliefde haagplant in Nederland, vanwege zijn glimmende groene blad met golvende randen. De groene beuk verliest zijn blad pas wanneer het nieuwe blad komt in het voorjaar en geeft daarmee dus alsnog beschutting in de winter. Juist de wisseling van het blad zorgt ervoor dat deze plant nooit saai is! Daarnaast is de groene beukenhaag erg populair onder vogels en insecten, die hier graag schuilen of een nestje bouwen.

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

De groene beuk als haagplant

Van de fagus sylatica zijn er 2 soorten: de groene beuk en de rode beuk. De groene beuk geeft de tuin een volle groene gloed en kleurt met het seizoen mee. De Fagus sylvatica is bladverliezend, maar het bruine blad laat hij pas volledig los in het voorjaar, wanneer het nieuwe blad door komt. In de winter is deze dus iets minder dichtgegroeid, maar in tegenstelling tot de haagbeuk geeft deze meer beschutting door het jaar heen. In de herfstperiode geeft de groene beuk een prachtige herfstgloed aan de tuin, wat een hele mooie najaars sfeer geeft. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van de rode beukenhaag met de groene beukenhaag, om een gemengde beukenhaag te creëren met beide soorten.

Verzorging van de groene beuk

In principe is de groene beuk geschikt voor elke tuin. De standplaats kan variëren van schaduw, tot halfschaduw tot zon. De grondsoort luistert wel iets nauwer: voedselrijk en waterdoorlatend is belangrijk. Plant de groene beuk niet op een zware kleigrond of op een hele natte grond.

Het verschil tussen de groene beuk en de haagbeuk

Anders dan vaak wordt vermoed, is de groene beuk niet hetzelfde als de haagbeuk. De groene beuk is de Fagus sylvatica en de haagbeuk is de Carpinus betulus. Deze lijken enigszins op elkaar, maar zijn weldegelijk verschillend. De haagbeuk verliest al zijn blad in het najaar en geeft vroeger in het voorjaar zijn nieuwe blad. De Fagus sylvatica behoudt een deel van het blad in de winter en is in het voorjaar iets later met uitlopen.

Groene beuk online bestellen | bijstox.nl

De Fagus sylvatica snoeien

Je kunt de hoogte van de groene beukenhaag naar wens bijhouden door deze regelmatig te snoeien. Daarnaast zorgt dit ervoor dat deze compact en dicht blijft. Wij raden aan in ieder geval jaarlijks te snoeien rond de langste dag van het jaar. Snoei echter niet in de volle zon, om bladverbranding te voorkomen. Indien nodig kun je aan het einde van de zomer nog een keer snoeien. Om de hoogte van de beukenhaag wat bij te stellen kun je in maart tot maximaal de helft van de grootte terugsnoeien. Verder is het een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeuren of je de haag strak wilt houden of weelderig laat groeien.

Groene beukenhaag online bestellen

Je bestelt de groene beuk gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl! Wij bezorgen deze vers van de kweker, zodat je altijd uit kunt gaan van een goede kwaliteit. Bekijk de verschillende aanbiedingen afhankelijk van de hoeveelheid haagplanten je uit kiest, dan geniet jij binnenkort van een fris groene haagplant in de tuin!