Haagbeuk

De haagbeuk is een veel voorkomende haagplant in Nederlandse tuinen. De officiële naam is Carpinus Betulus, maar de Nederlandse naam levert zo nu en dan verwarring op. Dat komt doordat de haagbeuk géén beukensoort is, zoals de Fagus Sylvatica bijvoorbeeld. Wist je dat de haagbeuk verwant is aan de berk? De haagbeuk, ofwel Carpinus Betulus bestel je in ieder geval snel en gemakkelijk online bijSTOX.nl. Wij bezorgen deze vers van de kweker bij jou thuis!

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Haagbeuk of beukenhaag?

De haagbeuk is niet verwant aan de beukensoort, maar aan de berk. Hoewel dit 2 verschillende soorten zijn lijken ze wél op elkaar als het om uiterlijk gaat. De haagbeuk is echter een stuk robuuster en kan op meer plekken geplant worden, waardoor deze vaak als alternatief dient voor de beuk.

Groene haagbeuk: Carpinus Betulus

Je herkent de haagbeuk aan het ovale puntvormig gezaagde blad met een puntig uiteinde met een lichtgroene glanzende kleur. Het blad heeft diepe zichtbare nerven. Gedurende de herfst kleurt het blad geel-bruin grijsachtig en zijn het de herfstkleuren die de sierwaarde brengen. Het herfstblad blijft niet aan de takken hangen maar valt compleet in de herfst. In Nederlandse tuinen wordt deze veel geplant als haag, omdat deze gemakkelijk te onderhouden is en heel goed werkt als hogere haag. Dankzij de hoogte en de groeisnelheid zie je de haagbeuk vaak terug in landelijke en grote tuinen.

Haagbeuk bestellen bijstox.nl

Verzorging en snoeien van de haagbeuk

De haagbeuk is gemakkelijk in het onderhoud en kan bijvoorbeeld tegen natte omstandigheden. Bijna iedere grondsoort is geschikt: zowel waterdoorlatend als een vochtige grond. Gedurende de winter verliest de haagbeuk wat blad, meer dan bijvoorbeeld beuksoorten waar deze vaak mee vergeleken wordt. Het blad geeft daarnaast ook ieder seizoen weer een andere mooie kleuren in de tuin en brengt de tuin steeds weer in het kleurenpalet van het moment. Een haagbeuk kan tot wel 30 meter hoog worden, maar door deze regelmatig te snoeien kun je deze wat compacter houden. Daarnaast raden we snoeien in het voorjaar ook altijd aan, om een dichte haag te krijgen.

De beste periode om haagbeuken aan te planten is november tot en met maart. Door gebruik te maken van aanplantgrond geef je deze een extra goede start mee bij jou in de tuin. De Carpinus Betulus is volledig winterhard en kan zowel in de zon als op een halfschaduw plek staan.

Haagbeuk online bestellen

Je bestelt de haagbeuk gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl, dan bezorgen wij deze vers van de kweker bij jou thuis! In het productoverzicht zie je het verschil tussen wortelgoed en kluit. De belangrijkste verschillen tussen deze 2 soorten zijn dat wortelgoed lager in prijs is, maar er ook meer uitval mogelijk is waardoor we aanraden 10% meer te bestellen dan nodig. De beste planttijd hiervoor is - afhankelijk van het weer – tussen september en april. Voor de haagbeuk die je met een kluit koopt is de prijs gemiddeld en raden wij in verband met kans op uitval 5% meer te bestellen dan nodig. De planttijd is tevens afhankelijk van het weer, maar loopt in ieder geval tussen oktober en april. Bekijk de verschillende opties voor haagbeuken in jouw tuin, dan helpen we je graag bijSTOX.nl!