Rode beuk

De Rode beuk of wel Fagus sylvatica “Atropurpurea” is een bijzondere haagsoort met een dieprode bladkleur. In de herfst kleurt het blad mee in prachtige herfstkleuren en gedurende een groot deel van het jaar geeft de donkerrode gloed een bijzondere sfeer in de tuin. ’s Winters verliest de rode beuk wat blad, maar blijft er wel altijd enige beschutting behouden. De merel, het roodborstje en de huismus gebruiken de rode beuk maar al te graag als schuilplaats!

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

De rode beukenhaag snoeien en verzorgen

De rode beuk is een snelle groeier, die regelmatig een snoeibeurt nodig heeft. Om een dichte en compacte haag te creëren raden we aan om ieder voorjaar te snoeien. Verder kun je ervoor kiezen om de rode beuk als haag te planten, of als losse boom in de tuin. Beide opties geven een bijzondere uitstraling dankzij het bijzondere rode blad! Hoewel de groeisnelheid vrij hoog ligt, kun je er voor kiezen om een hoge of een lage haag in de tuin te houden. Vanzelfsprekend vraagt dit dan mogelijk wat meer inspanningen om de haag lager te houden en te blijven snoeien. Bij voorkeur bemest je de rode beukenhaag elk voorjaar, om deze van extra voedingsstoffen te voorzien. Verder is water geven niet nodig, behalve in zeer droge periodes.

De Fagus sylvatica “Atropurpurea” als haagplant

Door de rode beuk in het voorjaar terug te snoeien groeit deze redelijk dicht en geeft deze de privacy als haagplant. Vooral in de eerste jaren is dit erg belangrijk om zo een dichte haag te creëren. Houd er rekening mee dat de rode beuk is ‘semi-wintergroen’ wat inhoudt dat het blad mee kleurt in de herfst en deels losgelaten wordt. Er blijft altijd een deel van het blad aan de haag hangen, totdat deze in het voorjaar wordt vervangen door nieuw rood blad. Doordat de plant winterhard is komt er altijd weer nieuw blad terug in het voorjaar. Een plek in de zon of halfschaduw is ideaal voor de rode beuk, waarbij het belangrijk is dat de grond waterdoorlatend, voedselrijk en niet te drassig is. Dankzij de bijzondere kleuren geeft de rode beukenhaag een bijzondere uitstraling aan de tuin. Zowel als lage haag als een hoge haag is de rode beuk bijzonder goed geschikt!

Rode beukenhaag planten

De herfst tot het vroege voorjaar zijn de beste perioden voor het planten van de Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’ als wortelgoed en kluit. De pot gekweekte rode beuk daarentegen kan jaarrond worden geplant. Het planten van de rode beuk gaat als volgt:

  • Graaf een gleuf van minimaal 30 centimeter diepte. Indien de grond erg hard is, maak je deze voor het planten eerst iets losser.
  • Plant vervolgens de wortels in de gleuf.
  • Schep het plantgat weer dicht en stamp het iets aan.
  • Geef direct water aan de planten.

Rode beuk bestellen | bijstox.nl

Bestel de Fagus sylvatica “Atropurpurea” online!

Je bestelt de Fagus sylvatica “Atropurpurea” gemakkelijk en snel online bijSTOX.nl! Wij leveren deze vers van de kweker bij jou thuis! Bekijk de verschillende soorten in onze webshop en geniet binnenkort van een donkerrode haagplant in jouw tuin!