Ons grote (online) aanbod haagplanten: ontdek de verschillende soorten hagen

Zoals je weet ben je bijSTOX aan het juiste adres voor tuinplanten in allerlei kleuren, soorten en maten, vier seizoenen lang. Wist je bijvoorbeeld dat wij een eigen kwekerij hebben? Om die reden kunnen we je planten van A+ kwaliteit garanderen. Ook zijn wij met ons grote aanbod haagplanten en expertise over deze plantgroep echte haagkenners te noemen. Je vindt bijSTOX een groot assortiment haagplanten, zowel in onze webshop als in één van onze winkels. We kunnen ons echter best voorstellen dat je door al deze haagplanten het bos niet meer ziet. Wat zijn de onderlinge verschillen tussen hagen en wat zijn nou de dingen die je echt moet weten? Daarom helpen we je graag een handje op weg in deze mini-cursus hagen-voor-beginners.

Online haagplanten kopen



Wintergroen? Bladhoudend of bladverliezend

Zoals je in onze webshop kunt zien hebben we een groot aantal haagplanten voor je op voorraad. Van de haagbeuk tot de beukhaag en van de liguster tot klimop; er valt nogal wat te kiezen op het gebied van haagplanten. Middels de filters aan de linkerkant kan je gelukkig al selecteren op een aantal eigenschappen. Zo zie je meteen dat er groot aantal grootbladige, kleine of snelgroeiende haagplanten is. Of een haagplant wel of niet zijn bladeren behoudt is waarschijnlijk één van de meest belangrijke en dus onderscheidende eigenschappen. Zo weet je of je in de winter tegen een volle of kale haag aan kijkt – best belangrijk als je haag dient als erfafscheiding. Een aantal bladhoudende haagplanten zijn:

Een voordeel van bladverliezende haagplanten, zoals de beukhaag, meidoorn en liguster, is dat ze hun schoonheid halen uit hun bloei of opzienbarende bladvorm. Er valt dus voor elke soort wat te zeggen.

De verschillende soorten haagplanten | bijSTOX, hét tuincentrum voor heel Nederland!

De kweekwijze: pot, kluit of wortelgoed

Naast het uiterlijk kan ook de kweekwijze verschil maken. In de regel zijn er drie verschillende manieren waarop een haagplant gekweekt kan worden: in een pot, met een kluit of met de blote wortel. Het grote verschil met een potgekweekte haagplant is dat de haagplant met kluit of blote wortel in de volle grond is gekweekt. Deze wordt in het najaar gerooid, wanneer de plant in rust is. Er wordt verwacht dat je de plant dan ook direct na de koop in de grond zet. Haagplanten in pot kunnen in principe het gehele jaar in de tuin worden geplant. Hun wortels zijn al erg sterk en dus kunnen ze wel tegen een stootje. Met name haagplanten met wortelgoed zijn wat kwetsbaarder en dienen goed in de gaten te worden gehouden. Goed watergeven is sowieso van belang.

Alles de kweekwijze van haagplanten



De haagbeuk en de beukhaag: de meest verwarrende haagplanten

Het kan verwarrend klinken, maar een haagbeuk (Carpinus) is wat anders dan een beukhaag (Fagus). De haagbeuk is namelijk helemaal geen beuk, maar een lid van de berkenfamilie. De haagbeuk verschilt met name van de rode en groene beuk door de grond waar deze haagplant het beste in gedijt. Haagbeuken groeien namelijk beter op natte en kleiachtige ondergronden. De rode en groene beukhagen doen het juist goed op lichtvochtige en zanderige grond. In de meeste gevallen is de beuk niet wintergroen en ook de haagbeuk is niet bladhoudend. Wel groeit de Carpinus snel en krijgt deze haagplant al vroeg in het voorjaar nieuw blad. 

Online beuk kopen



We matchen je graag aan de haag van jouw dromen

Er valt daarnaast ook onderscheid te maken in groeisnelheid en uiteraard in planthoogte. Voor welke plant je gaat, bijSTOX vind je sowieso de haag van je dromen. Onze medewerkers doen er alles aan om je de perfecte shopervaring te geven. We matchen je dan ook met liefde aan de haagplant of tuinplant die past bij jouw smaak en tuin. We proberen de informatie bij onze verschillende planten zo compleet mogelijk te hebben. Bij vragen kun je ons uiteraard altijd contacten. Voor haagplanten, maar ook voor tuinplanten en kamerplanten ben je bij ons aan het juiste adres. We verzenden door heel Nederland! Onze medewerkers staan voor je klaar en voorzien je graag van advies over ons assortiment.

Kom langs!