Laurieren

Op ALLE Laurieren 15% Korting + Gratis Verzending!

De laurier of laurierkers (Prunus laurocerasus) is een populaire haagplant. Hij is immers wintergroen en, afhankelijk van de soort, behoorlijk winterhard. Er zijn een groot aantal verschillende soorten laurier, elk met een andere groeiwijze. Je kunt nu ook laurieren online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. Ga je liever naar één van onze vestigingen? Onze medewerkers staan voor je klaar en voorzien je graag van advies over ons veelzijdige haagplanten assortiment.

Of ga direct naar: KlimopJapanse Hulst | Kant en Klaar HagenTaxus | Liguster | Meidoorn | ConiferenGrond en bodem

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 16 producten

Richt jouw tuin groen in met een laurier

Met een laurier breng je een beetje van de Mediterrane bij jou in de tuin, want hoewel de laurierkers van oorsprong in een wat warmer klimaat groeit, doet de heester het ook heel goed in Nederland. Met een laurierhaag geef je je tuin een levendige en natuurlijke look én zorg je meteen voor beschutting. Ze zijn meestal goed bestand tegen ziektes en kunnen dus erg oud worden. Daar heeft u dus lang plezier van! De glanzende groene bladeren zijn echte eyecatchers. Een haagplant als de laurier beschermt je niet alleen tegen wind of nieuwsgierige buren, maar ook vogels en insecten worden blij van zo'n beschut plekje. Het oog wil natuurlijk ook wat en dus is het wel zo leuk dat een laurierhaag één of twee bloeiperiodes kent. De witte bloemetjes steken prachtig af tegen het groen. Vlinders worden er ook maar wat blij van, net als vogels die dol zijn op de besjes die na de bloei tevoorschijn komen.

Tips voor een vogelvriendelijke tuinKenmerken van de laurier

Zoals gezegd is de laurier (Prunus laurocerasus) er in vele soorten en maten, allemaal met een net wat andere groeiwijze. Zo heeft de Portugese laurier (Prunus lusitanica) een smalle groei, terwijl de Prunus laurocerasus rotundifolia juist bekend staat als brede haagplant. Ook de caucasica en genolia groeien met name de hoogte in en zijn dus geschikt voor een wat kleinere buitenplek. Het is belangrijk om de juiste Prunus voor jouw tuin uit te kiezen. Voor de laurierkers geldt daarnaast dat de bladeren en besjes giftig zijn. Let dus op met huisdieren en kleine kinderen.

Leuk feitje: de laurier staat symbool voor overwinning. Helden kregen vroeger een lauwerkrans, gemaakt van laurierbladeren.

Laurier kopen | bijSTOX

Laurier planten

De winterharde laurierkers is snelgroeiend, makkelijk en behoorlijk sterk. Bijna alle laurieren kunnen zowel in de zon als in de schaduw staan. Ook maakt de grondsoort niet zo veel uit: vochtig of droog, de laurier kan wel tegen een stootje. Let er wel op dat de grond niet ál te nat is, want het gevolg kan zijn dat de wortels gaan rotten. Met een kant-en-klaar laurierhaag heb je direct een bijzonder groen effect.

Tip! Let bij aankoop op de producthoogte. Dit is de hoogte van de plant zoals ze nu verkocht wordt. De eindhoogte is de hoogte die aangeeft hoe hoog de haag uiteindelijk wordt - mits je de heg niet snoeit.

(Portugese) laurier snoeien

Het snoeien van een laurier is een eenvoudig klusje. De haag laat zich makkelijk snoeien, waardoor je het niet snel verkeerd kunt doen. Omdat ze redelijk snel groeien en je dus vrij vlot een volle haag hebt, is snoeien in veel gevallen gewenst - zeker met de in de breedte groeiende hagen. Een voordeel is wel dat je minder planten per strekkende of vierkante meter nodig hebt. De meeste laurierhagen worden blij van een jaarlijkse of tweejaarlijkse snoei. Het beste is om dit in het voorjaar (rond april, vlak voordat de takken uitlopen) te doen en eventueel nog een keer rond september. Omdat de Portugese laurier net wat minder snel groeit, is éénmaal snoeien rond juli genoeg.

Laurierkers kopen

Wil je ook een zuidelijk tintje aan je tuin geven? Ga dan voor de (Portugese) laurier! Je koopt de Prunus laurocerasus  of Prunus lusitanica bijSTOX! Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek ons online aanbod of kom langs in Roermond, Heerlen of Maasbracht. Naast de laurierkers ben je ook voor andere haagplantentuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.