Kant en Klaar Hagen

Op ALLE Kant en Klaar Hagen 15% Korting + Gratis Verzending!

Gemak dient de mens en dat geldt zeker voor deze kant-en-klaar hagen. Met zo'n haag heb je direct een groene afscheiding in je voor- of achtertuin, zonder dat deze jaren moet groeien. De haag heeft dus al body en hoogte waardoor je in één klap je tuin een levendige en natuurlijke uitstraling geeft. Je kunt nu ook online kant-en-klaar hagen bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Laurieren | Glansmispel | KlimopJapanse Hulst | Taxus | Liguster | Meidoorn | ConiferenGrond en bodem

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Richt jouw tuin groen in met kant-en-klaar hagen

Wie wil er nu geen tuin die direct een volgroeide en volwassen aanblik heeft? Met een haag als erfafscheiding zorg je voor een bijzonder mooie en levendige uitstraling. De achtertuin van een nieuwbouwhuis wordt met zo’n kant-en-klaar haag meteen vergroend. Zo’n tijdloze haag kan echter bij in principe alle woningen worden toegepast. Een heg zorgt voor privacy, beschutting tegen wind en ook vogels en insecten worden blij van zo'n behaaglijk plekje. Welke stijl jouw tuin ook heeft, met een haag wordt elke tuin knus en rustgevend. Daarnaast is zo’n haag eenvoudig te plaatsen.

De prunus als kant-en-klaar haag

Kant-en-klaar hagen zijn er in verschillende vormen, soorten en maten. Wat dacht je van de klimop, kardinaalsmuts of jasmijn? Onze favoriet is de prunus, ook wel bekend als de (Portugese) laurier. Hij kan tot wel vier meter hoog worden, maar kan natuurlijk tot elke gewenste breedte en hoogte worden gesnoeid. De haag heeft een smalle opgaande groeiwijze en is zeer winterhard. Prunus lusitanica groeit iets trager dan de Hollandse laurier (Prunus laurocerasus) en is beter in toom te houden. Beiden hebben vanaf mei witte bloemetjes die de haag sieren en zijn ze vanwege de besjes die na de bloei verschijnen erg in trek bij vogels.

kant-en-klaar haag kopen | bijSTOX

Kant-en-klaar haag planten

De meeste kant-en-klaar hagen kunnen het hele jaar worden geplant. Het maakt dus niet uit wanneer je deze haagplanten koopt. Graaf een geul en zet de haag in één keer in de grond. Druk aan en geef voldoende water. Bij voorkeur zet je de haagplant in voedselrijke en waterdoorlatende grond.

Hoe plant ik een haag?Kant-en-klaar haag snoeien

De snoei wordt uiteraard bepaald door het soort haag dat je plant. Zo maakt het uit of jouw haag bladverliezend of bladhoudend is. De (Portugese) laurierkers hoeft bijvoorbeeld door zijn middelmatige groeisnelheid maar één keer per jaar gesnoeid te worden. Doe dit rond juli of augustus. In de meeste gevallen kan je kiezen voor een handheggenschaar, waarmee je de haag flexibel naar wens kunt snoeien. Wil je een loeistrak resultaat? Dan kan je eventueel een touw spannen en hierlangs snoeien.

Kanten-klaar hagen kopen

In één klap een flinke dosis groen in de tuin? Ga voor een kant-en-klaar haag! Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast kant-en-klaar hagen ben je ook voor andere haagplantentuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.