Japanse Hulst

De Japanse hulst is een veelzijdige plant die een plekje in jouw tuin verdient. In de wintermaanden blijven de bladeren groen, waardoor je het gehele jaar een prachtig uitzicht hebt. Je kunt nu ook online de Japanse hulst bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Laurieren | Glansmispel | KlimopBuxus | Kant en Klaar HagenTaxus | Liguster | Meidoorn | ConiferenGrond en bodem

Toon filter Verberg filter

Filter

Richt jouw tuin groen in met de Japanse hulst

Een groene tuin is natuurlijk een prachtig aanzicht. De Japanse hulst is een zeer sterke plant die niet gevoelig is voor ziektes. De wintergroene hulst krijgt in het voorjaar kleine witte bloemetjes die vervolgens zwart/blauwe besjes worden. Deze trekken weer vlinders en vogels aan die zorgen voor een levendig beeld. Door de compacte groei maken vogels graag hun nestjes in de beschuttende plant. De hulst is dus een aanwinst voor iedereen!

Kenmerken van de Japanse hulst

Er zijn verschillende soorten van de Japanse hulst, maar de bekendste is toch wel de Ilex crenata. Door het glimmende en kleine donkergroene blad lijkt het alsof deze Ilex familie is van de buxus, maar dat is deze haagplant echter niet. Het zou daarom ook een goed alternatief voor de buxus kunnen zijn, met name omdat de buxusmot de Japanse hulst graag links laat liggen.

BuxusvervangersJapanse hulst planten

De Japanse hulst wordt blij van een licht vochtige grond en kan zowel in de zon en schaduw staan. Let er bij het planten op dat eerst alle onkruid wordt verwijderd. Onkruid ‘steelt’ namelijk het vocht en de voedingsstoffen van de Japanse hulst en dat wil je uiteraard niet. Graaf vervolgens een lange geul en spit de grond in de geul om. Hierdoor zullen de wortels van de Japanse hulst op losse, goed doorlaatbare aarde staan. Zorg dat de planten rechtop en precies in het midden van de geul staan, anders zullen deze uiteindelijk scheef wortelen en dus scheef groeien.

Japanse hulst kopen | bijSTOX

Japanse hulst snoeien

De Ilex groeit relatief langzaam, waardoor je er in principe maar weinig omkijken naar hebt. De hulst vergt daardoor minimaal onderhoud. Maximaal twee keer per jaar snoeien volstaat voor deze heester. Doe dat bij voorkeur niet in de zomer, want dan kan het blad verbranden. Ook is de Japanse hulst geschikt voor vormsnoei.

Snoeien: hoe en waarom?Japanse hulst kopen

Wil je jouw tuin ook sieren met een Japanse hulst? Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de Japanse hulst ben je ook voor andere haagplantentuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.