Coniferen

Op ALLE Coniferen 15% Korting + Gratis Verzending!

De conifeer is misschien wel de meest bekende haagplant. Coniferen zijn perfect als tuinafscheiding, omdat ze het gehele jaar groen zijn. Deze plantengroep is sterk, onderhoudsvriendelijk en van klein tot groot en van groen tot blauw te verkrijgen. Je kunt nu ook online coniferen bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. Ga je liever naar één van onze vestigingen? Onze medewerkers staan voor je klaar en voorzien je graag van advies over ons veelzijdige haagplanten assortiment.

Of ga direct naar: Laurieren | Glansmispel | KlimopJapanse Hulst | Kant en Klaar HagenTaxus | Liguster | Meidoorn | Grond en bodem

Toon filter Verberg filter
1 - 6 van 6 producten

Richt jouw tuin groen in met de conifeer

Sommige mensen denken dat de conifeer een plantensoort is, maar eigenlijk is het een plantenorde waar de meest uiteenlopende soorten onder vallen. Ze zijn er dus in vele soorten en maten. Zo zijn er naast haagconiferen ook solitaire soorten, zoals de kruipconifeer, smal opgaande conifeer en de treurconifeer. De coniferenfamilie is groot en bestaat dus uit veel verschillende soorten naaldbomen en schubconiferen. De meeste soorten zijn groenblijvend en vaak de blikvangers van de tuin. De bekendste zijn de volgende varianten:

Binnen deze soorten is er ook weer genoeg variatie, zoals de Thuja occidentalis ‘Brabant’ of 'Smaragd' (levensboom), of de taxus bacatta (venijnboom). Een haagplant als de conifeer is de perfecte toevoeging aan de tuin voor iedereen die op zoek is naar een winterharde en traditionele haag. Hagen zorgen namelijk voor diepte in de tuin en geven een groene en natuurlijke look.

Conifeer kopen | bijSTOX

Kenmerken van de conifeer

Letterlijk vertaald betekent conifeer ‘kegeldragende’. De bomen dragen hun zaden namelijk in de vorm van kegels. Zoals gezegd is de thuja een veelvoorkomende conifeersoort die wordt gekenmerkt door een ranke en elegante groei en de glanzende schubben. De taxus is een wintergroene haagplant die juist opvalt door zijn platte, donkergroene naalden en rode bessen. Beiden bieden ze beschutting aan vogels. Taxus is een coniferensoort die vrij langzaam groeit in vergelijking met een thuja. Dit is belangrijk om te weten in verband met het doel dat je voor ogen hebt.

Meer over coniferenConifeer planten

Coniferen zijn niet de meest moeilijke planten, maar check altijd de beschrijving die bij de specifieke plant geleverd wordt. Coniferen die in pot gekweekt zijn, kunnen het hele jaar door worden geplant. Als de conifeer een kluit heeft, kan deze het beste tussen september en mei in de grond worden gezet. Het liefst staan ze in de volle zon of in de halfschaduw in vochtdoorlatende en voedselrijke grond. De wortels van de haagconiferen zijn gevoelig voor droogte; natte voeten kunnen leiden tot rot.

Tip! Let bij aankoop op de producthoogte. Dit is de hoogte van de plant zoals ze nu verkocht wordt. De eindhoogte is de hoogte die aangeeft hoe hoog de haag uiteindelijk wordt - mits je de heg niet snoeit.

Conifeer snoeien

Ook qua snoei vraagt de conifeer je niet veel, aangezien de meeste coniferen van zichzelf al een mooie vorm hebben. Wel heeft een haagconifeer graag dat de dode en kruisende takken worden verwijderd. De beste snoeitijd van een coniferenhaag is rond mei of juni. Je kunt ‘m eventueel in augustus nog een keer snoeien. Check wel even of er geen nestjes in de haag verstopt zitten.

Snoeien: hoe en waarom?Coniferen kopen

Wil je ook zo’n sierlijke conifeer kopen? Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek ons online aanbod of kom langs in Roermond, Heerlen of Maasbracht. Naast de conifeer ben je ook voor andere haagplantentuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.