Lelie: bloem van de maand juni

Lelie: bloem van de maand juni

Imposant, kleurrijk, veelzijdig, Lelie heeft behoorlijk wat persoonlijkheid, wat haar tot een fraaie vedette en populaire aanvoerder in boeketten maakt. De bloem is er in sereen wit en poederroze, maar ook in opvallend rood, geel, paars en oranje. Desgewenst met strepen, randjes of stippen. Met bloemen die zowel een trompetvorm kunnen hebben als een kommetje kunnen lijken. De bloemen kunnen tot wel 25 cm groot worden en de meeste ruiken als een oosterse tuin op een warme avond.

 

Energie en balans 


Lelie is uitverkoren tot bloem van de maand juni omdat ze verkrijgbaar is in kleuren – roze, wit, geel – die goed passen bij de smart stijltrend. Denk hierbij aan slimme technologie in huis waar bloemen naar knipogen in combinatie met glans, helder glas en gekleurd helder kunststof. Het draait in deze moderne stijl om een spannend kleurverloop en een heldere, cleane uitstraling. Verwijder het blad grotendeels en maak gebruik van de lengte van Lelie om deze look kracht bij te zetten. 

 

Herkomst


Lelies zijn niet alleen veelzijdig qua kleur, vorm en grootte, maar ook wat betreft hun herkomst. In het wild vind je ze in Korea, Japan en delen van Siberië, maar ook dicht bij de evenaar, in India. In Europa is de lelie inheems in de Kaukasus, de Balkanlanden, Griekenland, Polen, de Alpen en de Pyreneeën. Ook in de meeste Amerikaanse staten komt ze in het wild voor, met uitzondering van het zuidwestelijke deel van de Verenigde Staten. Je kunt de lelie dus gerust een wereldreiziger noemen!

 

Verzorgingstips voor consumenten 


•  Snij de stelen schuin af met een scherp mes.
•  Haal de bladeren die onder water komen te staan weg.
•  Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
•  Plaats de vaas niet in de volle zon, op de tocht of naast de fruitschaal.
•  Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
•  Stuifmeelvlek? Verwijder deze voorzichtig met een stukje plakband.

Bron: mooiwatbloemendoen.nl