Herfst kamerplanten

Herfst kamerplanten

De switch van zomer naar herfst is al een tijdje aangebroken! Maar we mogen niet klagen: de afgelopen paar dagen en aankomende mogen wij nog volop genieten van mooi weer. De herfstperiode is uitstekend om ook jouw huis wat op te fleuren. Van het actieve buitenleven, verhuizen we weer langzaamaan naar de comfort van warme dekens, tv kijken en Netflix. Daarom is het belangrijk om ook jouw huis met eenvoudige, mooie en goed gekozen kamerplanten te versieren. Leef je eens uit met deze top vijf kamerplanten:

  1. Yucca 
    Een echte eyecatcher is de Yucca. Deze kamerplant komt van oorsprong uit Midden-Amerika. De Yucca staat ook wel bekend als Palmlelie. Nu zou je misschien denken dat deze plant op een palm leek, maar niets is minder waar. Daarnaast houdt de Yucca niet zo erg van water: zo kan de plant enige weken zonder water. Dit maakt deze plant een hele makkelijke kamerplant. Perfect wanneer u vaak op vakantie gaat. Ook vindt deze kamerplant het fijn om op een lichte standplaats te staan. Hierdoor blijven de bladeren mooi hard. De Yucca plant verbruikt redelijk weinig voeding. Bemest een Yucca enkel in de lente of in de zomer: winters bemesten kan schadelijk voor deze plant zijn. 
     
  2. Blauwvaren
    De Blauwvaren is een kamerplant die niet van fel zonlicht houdt. Het is daarom belangrijk deze nooit in de volle zon te zetten. Normale kamertemperaturen kun je het beste aanhouden. Wel is het 's winters belangrijk dat de temperatuur niet beneden de 16 graden komt. Wist je trouwens dat deze soort kamerplant ook luchtzuiverende kamerplanten zijn? Dit is goed voor jouw gezondheid. 
     
  3. Olifantsoor
    Een olifantsoor. Ze blijven opkomen met de gekste plantnamen! Dit type kamerplant komt oorspronkelijk uit Azië. De plant dankt zijn naam aan zijn grote bladeren wat iets weg heeft van olifantsoor. Deze soort planten houden ervan als de grond licht vochtig is. Daarom is het belangrijk om regelmatig een vinger in de grond te steken en te checken of deze nog vochtig is. De Olifantsoor wil het liefste op een plaats staan met relatief veel zonlicht. Als dit niet het geval is, dan is de kans groot dat bladeren gaan hangen, bruine randen op de bladeren ontstaan en de stam soppig wordt.
     
  4. Aloë Vera plant
    De Aloë Vera plant staat uiteraard bekend om de helende werking uit het sap van zijn bladeren. Ook is dit een vrij makkelijke plant. Zo heeft hij weinig water nodig en geen besproeiing. Je kunt een Aloë Vera plant het beste plaatsen op een plaats van half schaduw tot volle zon. Doe dit niet direct na de aankoop, want de plant heeft eerst even tijd nodig om de acclimatiseren. Aloë Vera is van nature een sterke plant en verlangt daarom ook geen extra voeding.
     
  5. Luchtzuiverende kamerplant 
    Luchtzuiverende kamerplanten blijven populair in 2018. Voor een gezondere atmosfeer in je huis of kamer kun je bijvoorbeeld een krulvaren aanschaffen. De krulvaren is een hoge vochtigheid gewend, maar ze kunnen het in droge woonkamers uitzonderlijk goed doen. Sproeien is daarbij van belang. Doe dit daarom regelmatig. 

Aanbieding kamerplant

Al deze mooie, unieke kamerplanten zijn bij ons tuincentrum in Roermond, Venlo en Heerlen verkrijgbaar. En leuk pluspunt! Ze zijn deze week tot 14 oktober in de aanbieding. Check hier de folder.