Hallo(w)een pompoen-plantenpot

Hallo(w)een pompoen-plantenpot

Stylish groen griezelen bijSTOX

Sint Maarten en Halloween worden steeds populairder in Nederland. Na de donkere herfstdagen is het ook eens leuk om de kinderen op te vrolijken. Halloween is over komen waaien uit Amerika en wordt gevierd op 31 oktober. In hun griezelige kostuums bellen kinderen aan om andere bewoners te laten schrikken. Hun doel? Snoepgoed natuurlijk! Sint Maarten is een onschuldige versie van Halloween. Op 11 november gaan de kinderen langs de deuren met mooie lampionnen en zingen de kinderen in ruil voor iets lekkers.

Pompoen: gezond en lekker

Net zoals courgettes en meloenen behoren pompoenen tot de komkommerachtigen en zijn ze er in allerlei soorten en maten. De meest bekende is uiteraard de grote, ronde en oranje ‘Halloween-pompoen’. Mensen vergeten bijna dat de meeste pompoenen niet alleen voor decoratie zijn, maar kunnen jouw gezondheid ook een boost geven. Denk maar eens aan pompoensoep en roerbak het in stukken gesneden vruchtvlees.

DIY: Pompoen als Halloween decoratie

Een Halloween pompoen plantenpot kopen? Nee! Wij dagen jou uit om er juist zelf een te maken. In de tijd dat freaky pompoenen hun ware gezicht laten zien, maak jij binnen een handomdraai een beangstigend stylish tafereel. Hoe? Verzamel eerst allerlei kleuren en soorten pompoenen. Maak bijvoorbeeld onderscheid in:

  • Spookachtig wit
  • Passend oranje
  • Monsterlijk groen

Laat het uithollen beginnen. Snij met een scherp mes de bovenkant van de plantenpot uit de pompoen. Schep daarna met een lepel de pitjes eruit en als je meer ruimte nodig hebt voor je groen, schep dan ook wat extra vruchtvlees uit de pompoen. En doe nu (met je letterlijke, groene handen) de plantjes erin en doe de aarde met wat water erbij. Voila! De Halloweenplant is geboren.  

Pompoentips

  • Om te voorkomen dat restjes vruchtvlees in de pompoen gaan rotten, kun je de binnenkant schoonvegen met een beetje verdunde alcohol of chloor.
  • Pompoenen kunnen niet tegen vocht en vorst. Zet of leg ze daarom indien mogelijk onder een afdak of op de veranda. Haal ze naar binnen of zet ze in de schuur of garage als het blijft regenen en als er kans is op nachtvorst.

Bekijk eens onze DIY pagina voor meer inspiratie. Wij wensen jullie alvast een Happy Halloween en een fijne Sint Maarten van Tuincentrum bijSTOX! Kom jij ons ook opzoeken in Heerlen, Roermond of Venlo