Tijd voor tulpen!

Tijd voor tulpen!

Het is tulpentijd

Dat vieren we met Nationale Tulpendag

Op zaterdag 16 januari 2021 vieren wij de 10e Nationale Tulpendag. Deze dag markeert de start van het (snij)tulpenseizoen. In verband met COVID-19 wordt deze dag helaas niet nationaal gevierd met de jaarlijkse tulpenpluktuin op de Dam in Amsterdam en kun je dit jaar helaas ook niet je tulpen plukken in onze bloemenshop. Maar wel luiden wij deze dag feestelijk in. Ons thema is ‘Let’s Connect!’. Alhoewel verbinding tussen mensen nu moeilijk is, verlangen we meer dan ooit naar contact. Juist de tulp kan deze connectie maken want ze staat symbool voor hoop en positiviteit. Dus laten we aan elkaar denken en schenk tulpen. Ze zijn vanaf Nationale Tulpendag te verkrijgen in onze bloemenshop buiten. 

Verzorging

Wat doe je met de bol?

Tulpenbosje met bol? De bol heeft alle energie gegeven om de (snij)tulp te laten stralen, daarom zal de bol niet opnieuw bloeien. Wat doe je dan met de bol? Laat de bol aan de tulpen vastzitten en zet ze in een vaas met een klein laagje water. Of snijd de tulpenbol (schuin) van de steel af en zet de tulpen in een vaas met voldoende schoon water.

Zo geniet je lekker lang van jouw tulpen:

  • Zet de tulpen eerst een uurtje in papier of folie in de vaas. De tulpen zuigen zich dan vol met water en trekken zich als het ware recht.
  • Kies een schone vaas die hoog genoeg is: tulpen groeien nog een aantal centimeters door.
  • Houd de tulpen uit de buurt van de fruitschaal én felle zon.
  • Tulpen drinken veel, dus vul de vaas regelmatig bij.
Bron: Tulpentijd.nl