Kees Smit Tuinmeubelen neemt locatie bijSTOX Venlo over

Kees Smit Tuinmeubelen neemt locatie bijSTOX Venlo over

Kees Smit Tuinmeubelen neemt locatie bijSTOX Venlo over

Uitgerekend in een tijd waarin ‘niet-essentiële winkels’ vanwege de coronamaatregelen tijdelijk hun deuren moeten sluiten (zoals ook de winkels van bijSTOX en Kees Smit Tuinmeubelen), treden beide bedrijven met het nieuws naar buiten dat Kees Smit Tuinmeubelen de locatie van bijSTOX Venlo per direct overneemt.

Peter Stox (algemeen directeur bijSTOX Venlo) vertelt hierover: “Ik kan me voorstellen dat dit besluit, net als het nieuws over de tweede lockdown, wellicht onverwachts komt. Allereerst voor de medewerkers die werkzaam zijn in onze vestiging in Venlo, maar natuurlijk ook voor onze klanten. Zeker omdat we onze deuren, ook na een versoepeling van de coronamaatregelen, niet meer zullen openen. Echter speelt dit voor ons al langer en is dit, door de zoektocht van Kees Smit Tuinmeubelen naar een vestiging in het zuiden van het land, in een stroomversnelling gekomen.”

Strategische keuze
Stox vervolgt: “De sluiting van de vestiging in Venlo is namelijk een strategische keuze. BijSTOX is dé groenspeler (specialist in levend groen) van Limburg, zowel online als in onze andere drie huidige vestigingen. Omdat onze huidige locatie in Venlo bijvoorbeeld geen buitenruimte heeft, kunnen we dat specialisme niet voldoende uitdragen. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om deze vestiging te sluiten. Ondernemen is keuzes maken en dat is niet altijd even gemakkelijk, omdat we erg begaan zijn met onze medewerkers en onze klanten. Desalniettemin voelt dit als de juiste keuze voor ons bedrijf. Vanmorgen hebben we onze medewerkers dan ook persoonlijk op de hoogte gebracht van ons besluit. Wij gaan alle medewerkers van onze vestiging in Venlo overplaatsen naar één van de andere vestigingen van bijSTOX, zodat er geen gedwongen ontslagen vallen. Voor onze klanten geldt dat zij van harte welkom zijn in onze vestigingen in Roermond, Heerlen en Maasbracht, wanneer de coronamaatregelen dat weer toestaan.

Daarnaast blijft het natuurlijk ook mogelijk om online aankopen te doen. Naast fysieke vestigingen speelt bijSTOX namelijk ook steeds meer in op klanten die zich online oriënteren. Door klanten van a tot z te informeren en te ontzorgen op het gebied van groen, snelle leveringen met een eigen bezorgdienst en altijd vers kwaliteitsgroen van kwekers, profileert bijSTOX zich ook op dit gebied steeds meer als dé groenspecialist van Limburg.

Voor wat betreft de komst van Kees Smit Tuinmeubelen naar Venlo kan ik niet anders zeggen dan dat dit een fantastische aanwinst is en dit Venlo nog meer op de kaart zet.”Over Kees Smit Tuinmeubelen
Henk Smit (algemeen directeur Kees Smit Tuinmeubelen) vertelt: “Ruim driekwart jaar geleden zijn we concreet met de zoektocht naar een geschikte locatie in het zuiden van het land gestart. Hierbij moet ik overigens opmerken dat de onderzoeken die hiernaar gedaan zijn, al van een paar jaar daarvoor dateren. Tijdens de zoektocht is ons oog gevallen op deze mooie locatie, waar wij in het voorjaar van 2022 onze deuren openen. Zoals Peter al aangaf is alles in een stroomversnelling geraakt, toen onze wegen zich kruisten. Wij zijn erg blij dat we onze derde vestiging in Venlo kunnen aankondigen. Kees Smit Tuinmeubelen is een écht familiebedrijf, bestaande uit drie generaties. Waar mijn opa en oma begonnen met de verkoop van huishoudelijke artikelen, specialiseerde mijn vader

Kees Smit zich na de overname in de verkoop van tuinmeubelen. Nadat ik het stokje in 2011 heb overgenomen zijn we in korte tijd uitgegroeid van een regionale naar een landelijke speler, met meer dan 75 jaar ervaring in de tuinmeubelenbranche. Als specialist in tuinmeubelen willen we ieders verwachting overtreffen en gaan we net dat stapje verder om onze klanten het beste te bieden. Samen met meer dan vierhonderd collega’s werken we hier dagelijks met veel plezier en enthousiasme aan.”

Beter bereikbaar voor (potentiële) klanten uit Zuid-Nederland, België en Duitsland
“Naast onze Experience Stores XXL in Almelo en Amersfoort, zijn we ook online aanwezig in Nederland, België en Duitsland. Door ons nu ook in Venlo te vestigen zijn we nog beter bereikbaar voor (potentiële) klanten uit Brabant, Gelderland en Limburg. Daarnaast worden we met deze derde vestiging natuurlijk nóg aantrekkelijker voor onze Duitse en Belgische klanten. Wij hebben ook naar andere locaties gekeken en willen de gemeenten en iedereen die hieraan heeft bijgedragen nogmaals hartelijk danken, maar Venlo had uiteindelijk onze voorkeur. Dit is in onze ogen de perfecte locatie.

Ondanks dat Venlo een belangrijke logistieke hotspot in Nederland is, worden onze tuinmeubelen (die we uit voorraad leveren) vanuit ons nieuwe distributiecentrum in Almelo bij onze klanten thuisbezorgd. Of er in de toekomst in Venlo ook een logistiek centrum komt sluit ik trouwens niet uit.”

Werkgelegenheid
“Door deze stap komen er in Venlo naar schatting zo’n dertig werkplekken beschikbaar in het eerste jaar, een aantal dat in de opvolgende jaren kan uitgroeien. Dit betreffen ook parttime functies, gezien de piek in en om de weekenden en de gezonde druk die op het zomerseizoen ligt. Kees Smit Tuinmeubelen start per direct met de werving van verkoopadviseurs en laat collega’s uit de regio Venlo zo snel mogelijk in de Experience Stores van het familiebedrijf in Almelo en Amersfoort meedraaien. Op deze manier worden ze alvast opleid tot verkoopadviseur en kunnen we ze kennis laten maken met de bedrijfscultuur, zodat ze zich in het voorjaar van 2022 echt onderdeel van #teamkees voelen. De vacatures staan inmiddels al online (www.keessmit.nl/vacatures), dus er kan gesolliciteerd worden. Op naar een mooie start in Venlo.”

---

Veelgestelde vragen

Ik heb nog een cadeaubon, kan ik deze inleveren?
Je kunt de cadeaubon uiteraard inleveren in één van onze andere vestigingen: Roermond, Maasbracht of Heerlen.
Mocht dat niet lukken kun je ons een mail sturen via marketing@bijstox.nl. 

Mag ik mijn artikel nog retourneren?
Uiteraard, ook hiervoor kun je (met een aankoopbewijs) terecht bij één van onze andere drie vestigingen. M.u.v. van kerstartikelen, deze nemen wij niet meer retour mits het artikel defect is.
Omdat de winkels momenteel gesloten zijn i.v.m. de lockdown hebben we de retourtermijn verlengd en kun je nog t/m 2 februari jouw artikel retourneren. Mochten we na 19 januari onze winkels nog niet kunnen openen zullen we opnieuw naar de termijn hiervan kijken.

Per wanneer sluit jullie winkel in Venlo?
De winkel in Venlo is momenteel al gesloten i.v.m. de huidige lockdown, en zal ook niet meer open gaan.

---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

bijSTOX:
Indy Geijbels
marketing@bijstox.nl
06-12053850

Kees Smit Tuinmeubelen:
Bianca Weernink
communicatie@keessmit.nl
06-20098462