Blue Monday? Green Monday!

Blue Monday? Green Monday!

VERSLA DE BLUES MET EEN FLINKE DOSIS GROEN GELUK

De derde maandag van januari is uitgeroepen tot de meest depressieve dag van het jaar. Volgens de Britse psycholoog Cliff Amall, bedenker van de term Blue Monday, zouden vandaag de meeste mensen neerslachtig zijn. De gezellige feestdagen zijn achter de rug, onze bankrekening is leeg, het merendeel van de goede voornemens zijn mislukt. Nu zitten we hier natuurlijk niet op de wachten, vooral niet met de huidige lockdown. Daarom hebben we deze dag omgedoopt tot Green Monday! Want planten hebben een enorm positief effect op je gemoedstoestand. Versla daarom de blues met een flinke dosis groen geluk! 

 

GROENE FEITJES

Ben je er niet van overtuigd dat kamerplanten jouw blues verslaan? Gevoelens waar je niet op zit te wachten, zoals stress en negatieve stemmingen, nemen met gemak af als je werkt of leeft in een groene omgeving. Ook het concentratievermogen en geheugen verbetert aanzienlijk met kamerplanten om je heen. De boel ziet er niet alleen een stuk levendiger uit, we voelen ons ook gelukkiger. Dat zeggen niet alleen wij, maar ook heel veel onderzoeken naar de positieve uitwerking van plant op mens. Dus waar wacht je nog op? De moeite waard om het uit te proberen om een flinke dosis groen in huis te nemen.

 

GROEN GELUK

Je kunt kiezen voor gezonde exemplaren die erom bekend staan de lucht sterk te zuiveren, zoals de krulvaren en Spathiphyllum, of een formaatje kamerboom als de Yucca en Monstera. Of je nu gaat voor bont, gezond, zorgeloos, groot of trendy geluk. Groen geluk vind je bijSTOX! We gunnen iedereen zijn of haar groen plantengeluk! Er bestaat niet zoiets als een plantenoverdosis of een te hoog geluksgevoel, dus steek je armen uit de mouwen deze maandag en versla de blues met een flinke dosis groen geluk.

Bron: mooiwatplantendoen.nl;