Liguster

Op ALLE Haagliguster 15% Korting + Gratis Verzending!

De liguster is een robuuste, snelgroeiende en veelzijdige plant die zeker een plekje in jouw tuin verdient. De glanzend groene en ovaalvormige bladeren springen in het oog en in de wintermaanden blijven de bladeren in principe groen. Hierdoor heb je het gehele jaar een prachtige haag. Je kunt nu ook online een haagliguster bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. Ga je liever naar één van onze vestigingen? Onze medewerkers staan voor je klaar en voorzien je graag van advies over ons veelzijdige haagplanten assortiment.

Of ga direct naar: Laurieren | KlimopJapanse Hulst | Kant en Klaar HagenTaxus | Meidoorn | ConiferenGrond en bodem

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Richt jouw tuin groen in met de liguster

Wie wil er nu geen groene tuin? Zeker met het oog gericht op de toekomst is het belangrijk onze tuinen zo groen mogelijk aan te kleden. Dan zijn de insecten en vogels ons immers ook zeer dankbaar. De liguster is zo’n haagplant die je tuin in één klap van een natuurlijke en levendige look kan voorzien. In juli vormt de liguster witte bloemen die zeer aantrekkelijk zijn voor vogels, maar alleen als de haag op dat moment nog niet gesnoeid is. Vervolgens zijn er zwarte bessen te zien. Het is een zeer sterke haagplant die weinig gevoelig is voor ziektes. Door de compacte groei maken vogels graag hun nestjes in de beschutte heg.

Tips voor een vogelvriendelijke tuinKenmerken van de haagliguster

De bloemen, de bessen en de diepgroene bladeren maken de liguster tot een opvallende verschijning. Hij is sterk, groeit snel en vraagt weinig van zijn eigenaar. Wel is het zo dat de bladeren en besjes giftig zijn. Let dus op met huisdieren en kleine kinderen. Alle ligustersoorten zijn semi wintergroen, dat betekent dat bij een erg strenge winter de bladeren toch uit kunnen vallen. Die strenge winters zijn in Nederland gelukkig zeldzaam geworden. In het voorjaar loopt de plant ook altijd weer uit. Er bestaan verschillende soorten liguster, zoals de ovalifolium of de vulgare, en ook is de plant in allerlei gedaantes te verkrijgen: als heester, struik, boom of op stam.

Liguster kopen | bijSTOX

Liguster planten

Een liguster kan wel tegen een stootje en dus doet de haagplant ook niet al te moeilijk over zijn standplaats of grondsoort. Dit maakt de plant geschikt voor vrijwel iedere tuin. Zolang de bodem vochtig en goed gedraineerd is, is de liguster blij. Je kunt de liguster het gehele jaar planten, maar liever niet in de koudere winterperiodes. Ook van hele diepe schaduw is de liguster geen enorme fan.

Tip! Let bij aankoop op de producthoogte. Dit is de hoogte van de plant zoals ze nu verkocht wordt. De eindhoogte is de hoogte die aangeeft hoe hoog de haag uiteindelijk wordt - mits je de heg niet snoeit.

Liguster snoeien

De liguster is een snelle groeier en dus is een snoeibeurt op z’n tijd nodig om ‘m in toom te houden. In principe kan de liguster het gehele jaar worden gesnoeid, met uitzondering van vorstperiodes. Vogels vinden het echter fijn als ze een plekje hebben om te schuilen en dus zien ze graag dat de haag pas na het voorjaar wordt gesnoeid. Herfst is het meest ideale moment. Gek op vormsnoei? De liguster is door zijn dichte vertakking bijzonder geschikt.

Snoeien: hoe en waarom?Liguster kopen

Wil je jouw tuin ook sieren met een liguster? Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek ons online aanbod of kom langs in Roermond, Heerlen of Maasbracht. Naast de liguster ben je ook voor andere haagplantentuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.