Vissen: van vissenvoer tot aquarium

Ontdek onze vissen afdeling, waar je verschillende vissen, tropische- en vijvervissen, waterplanten, pompen en decoratiematerialen vindt. We hebben alles om een mooie plek voor jouw vissen te creëren! Ontdek het zelf bij ons in Roermond en Heerlen.

Wij verkopen geen zoutwater vissen

Geen goudvis in de vissenkom

Om gelijk even met de deur in huis te vallen: gebruik nooit een viskom voor een goudvis. Goudvissen worden 20-30cm groot en kunnen 15 jaar oud worden. In kommen redden ze dit niet omdat deze vaak te klein zijn en hierdoor zullen de vissen vroegtijdig sterven. Een groot fabeltje wat rond gaat, is dat de vis zich aanpast aan de grote van de bak maar dit klopt niet. Het lichaam van de vis stopt met groeien, maar de ingewanden blijven doorgroeien waardoor deze na verloop van tijd gaan verdrukken en de vis zal sterven. Let hier dus op bij het kopen van een goudvis.

Vijvers zijn meer geschikt voor de goudvis

Goudvissen zelf zijn geschikter voor in vijvers omdat ze erg groot worden. Vissen die wél geschikt zijn voor een vissenkom, zijn bijvoorbeeld de sluierstaart goudvissen of leeuwenkoppen, deze groeien wat langzamer maar kunnen evengoed 25 cm groot worden! Deze vissen moeten in een aquarium van minstens 60x30x30 hier kunnen dan ongeveer twee vissen in. Naar mate dat de vissen groter worden, moet het aquarium ook mee groeien.

Goudvissen

Goudvissen hebben een stevige filter nodig in het aquarium, omdat deze vissen nogal viespeuken zijn waardoor het water enorm vervuilt. Zo geven goudvissen 3x hun eigen lichaamsgewicht per dag af aan afval (Ammoniak). 

 • Verschoon het aquarium 1x per 2 weken, maar let erop dat een aquarium nooit volledig verschoont mag worden: er mag maar 1/3 van het water uitgehaald worden.
   
 • In kraanwater zitten redelijk veel chemicaliën, ijzers en geen bacteriën. Vissen kunnen hier niet goed tegen en kunnen dan sterven als ze in puur kraanwater gezet worden.
   
 • Koop je een aquarium? Dan kun je niet meteen vissen meenemen, omdat de kans dat ze dan sterven erg groot is. Een aquarium moet opgestart worden. Dit betekent dat het grindplanten, filter en water al in het aquarium wordt gedaan. Vervolgens moet er minimaal 2 weken gewacht worden voordat de vissen erin mogen. Er kan dan wel dan aquastart, en bactostart in gedaan worden van bijvoorbeeld het merk Colombo. De aquastart haalt schadelijke stoffen al deels uit het water en de bactostart helpt bacterieleven op gang te komen in een aquarium.

Populaire vijvervissen

De vissen vormen uiteraard de juwelen van de vijver. Misschien heb je wel hele mooie waterplanten en ziet jouw vijver er tiptop uit máár vissen zijn eigenlijk onmisbaar voor het totale plaatje. Maar houd er rekening mee dat het kopen en houden van vissen, niet voor iedereen is weggelegd. Er komt een hoop bij kijken waar jij misschien niet in eerste instantie aan denkt. Denk aan grotere schoonmaak want vissen poepen en eten natuurlijk ook. Ook moet je rekening houden met extra materialen zoals filtersystemen en pompen. Als je nog nét zo enthousiast bent als hiervoor, dan laten we gelijk een aantal populaire soorten vijvervissen zien en stellen we ze aan je voor.

 1. De Goudvis
 2. Koi
 3. Sarasa
 4. Shubunkin
 5. Steur 
 6. Winde

Waar vissenvoer kopen? bijSTOX

Het leven van een gezonde vis, begint uiteraard met het kopen van het juiste visvoer. welk vissenvoer het beste is, hangt geheel af van jouw vissoort. Maar het juiste vissenvoer is helemaal afgestemd en samengesteld voor een bepaald type. Ons vijvervisvoer, koivoer en goudvissenvoer bevat andere voedingsstoffen dan bijvoorbeeld het voer voor een discusvis. Ook belangrijk is dat je op de dosering van het vissenvoer let. Anders wordt jouw aquarium of vijverwater onnodig vuil wegens een teveel aan visvoer.

 

Kijk ook eens bij: