Gas barbecues

Een gasbarbecue kopen kun je bij tuincentrum bijSTOX uiteraard doen. Heerlijk genieten tijdens de warme zomerdagen doe je niet zonder een goede barbecue. Ook al begrijpen wij goed de charme van de houtskoolbarbecue, we willen tóch even de gasbarbecue in het zonnetje zetten.

De beste gasbarbecue kopen

Een van de grootste redenen waarom wij gek zijn op een gasbarbecue is omdat het een enorm snelle manier van barbecueën is. In één draai staat jouw gasbarbecue aan. Je moet de barbecue even laten opwarmen en tot de goede temperatuur laten komen, maar het starten kan al heel snel beginnen! 

Wat zijn de voordelen van een gasbarbecue?

Je kunt uiteraard kiezen voor de authentieke smaak van een houtskoolbarbecue als je daar het meest naar uitkijkt, maar de gasbarbecue heeft naast het snelle gebruik ook nóg veel meer leuke voordelen. Benieuwd? Lees dan verder. 

  • Veiligheid natuurlijk! Jouw gasbarbecue is meestal gecombineerd met een automatische ontsteking wat de barbecue enorm kind- & diervriendelijk maakt. 
  • Hoe fijn is de regelbare temperatuur van een gasbarbecue? Bij veel gasbarbecues is de gastoevoer regelbaar en met de ingebouwde thermometer kun je met gemak de temperatuur in de gaten houden. 
  • Kies je altijd de gezonde versie? Dan sluit een gasbarbecue daar mooi bij aan. Een goede gasbarbecue voert namelijk al het vet uit het vlees af. Bij een houtskoolbarbecue valt het vet van het vlees namelijk in het vuur waardoor er ongezonde stoffen in het vlees terecht kunnen komen.
  • Gasflessen zijn wellicht wat duurder in aankoop, maar ze gaan veel langer mee dan een zak houtskool. 
  • Zeg maar dag tegen de rook en stank die van een houtskoolbarbecue afkomt. Een gasbarbecue produceert namelijk veel minder rook én is vrijwel reukloos.

Schoonmaken van een gasbarbecue

Het schoonmaken van een gasbarbecue kan heel gemakkelijk. Grillroosters schoonmaken kan namelijk best een lastig klusje zijn, maar bij een gasbarbecue hoef je hier niet tegenop te kijken. Je kunt heel gemakkelijk na het eten, de temperatuur van de barbecue een kwartiertje op de hoogste stand zetten. Dan laat namelijk het aangekoekte vuil los en kun je dit daarna heel gemakkelijk van het grillrooster verwijderen. Ook het vooraf invetten van jouw grillrooster kan erg helpen en ervoor zorgen dat het vlees minder snel vast gaat zitten. En een laatste tip van ons: maak de roosters van de barbecue direct schoon na het barbecueën schoon om verder vastkoeken te voorkomen

gasbarbecue kopen in roermond venlo of heerlen

Gasbarbecue of heb je liever een buitenkeuken?

Zoals je misschien wel weet, is een gasbarbecue te koop in veel soorten en maten. Heb je besloten om een gasbarbecue te kopen? Dan is het belangrijk om te bepalen met hoeveel mensen je deze zomer denkt te gaan eten en welke extra functies je wilt op jouw gasbarbecue. Wij verkopen namelijk hele eenvoudige gasbarbecues en barbecues met alles erop-en-er-aan. Ook een complete buitenkeuken kun je bij ons in Roermond, Venlo of Heerlen vinden. Laat je eens adviseren in ons tuincentrum en bekijk welk type barbecue het beste bij jou past. 

Voor welke barbecue je ook besluit te gaan, je gaat een compleet assortiment vinden in ons tuincentrum.Gaat jouw voorkeur nog steeds uit naar de houtskoolbarbecue? Ook helemaal goed want ook hierin hebben wij een ruime keuze. En heb je nog brandende vragen of wil je een goed advies, neem dan contact met ons op. Ook voor tuinmeubelen, tuinplanten en alles voor jouw moestuin hoef je niet verder te zoeken. Zien we je snel?

Tuingereedschap