Luchtzuiverende kamerplanten

Een luchtzuiverende plant betekent niet alleen sfeer, maar ook nog een zuurstof en frissere lucht in huis! Ze worden ook wel natuurlijke luchtverfrissers genoemd en vormen daarmee de perfecte kantoorplanten. Tegenwoordig zijn onze huizen zo goed geïsoleerd dat we sneller te maken krijgen met droge lucht en vrij weinig zuurstof in bijvoorbeeld onze woonkamers. Dit kan leiden tot veel klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longproblemen (astma). Zoals we net zeiden, zetten luchtzuiverende kamerplanten overdag CO2 om in zuurstof en brengen de plantjes waterdamp in de ruimte wat weer goed is voor de luchtvochtigheid.

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
  • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 29 producten

Wat zijn luchtzuiverende planten?

Luchtzuiverende planten zetten overdag de huidmondjes van hun blad open. Doordat de huidmondjes opengezet worden, wordt CO2 omgezet in zuurstof. Nu kan je je afvragen waarom deze kamerplanten hun huidmondjes openen.. daarop is fotosynthese jouw antwoord. Net als mensen hebben plantjes energie nodig en dit krijgt de plant dankzij fotosynthese. Om fotosynthese uit te voeren heeft een plant de volgende drie dingen nodig: water, koolstofdioxide (CO2) en zonlicht. Verder heeft een luchtzuiverende plant het voordeel dat ze een natuurlijke luchtverfrisser vormen! Het binnenklimaat bij jouw thuis wordt flink verbetert door deze planten, waardoor je je prettiger voelt en meer geconcentreerd kunt werken – ideaal dus als je vaak thuiswerkt!

 

Wat is de beste luchtzuiverende plant?

  1. Lepelplant - Deze plant wordt ook wel pathiphyllum genoemd en is dé krachtpatser onder de luchtzuiverende planten. Waarom? De plant zuivert álle onderzochte chemische stoffen uit de lucht.
  2. Chrysant - Chrysanten (chrysanthemum morifolium) brengen niet enkel sfeer in huis aan, maar ze filteren ook benzeen, formaldehyde en alle andere onderzochte chemische stofjes uit de lucht.
  3. Drakenbloedboom - Komt er niet zo veel licht bij jouw thuis? Plaats er dan eens een drakenbloedboom. Geef je 'm geregeld water, dan blijft hij tevreden en krijg je er schonere lucht voor terug!

Aloë vera: wie kent 'm niet?

Ook de Aloë vera is een topper onder de luchtzuiverende kamerplanten. Velen van jullie kennen de Aloë vera plant dankzij de verschillende crèmes en lotions waarin deze geneeskrachtige plant gebruikt is. De Aloë vera produceert met name in de nacht zuurstof dus deze plant kun je het beste in jouw slaapkamer neerzetten. Wist je dat de Aloë vera naast het produceren van zuurstof ook nog eens diverse schadelijke chemische stofjes uit de lucht haalt?

Als je op zoek bent naar een makkelijke kamerplant, geef de Aloë vera dan zeker een kans. De plant vraagt om weinig onderhoud : één keer in de twee weken een klein beetje water is al voldoende. Verder kun je de Aloë vera op een lichte standplaats zetten. Ook kun je de plant als kuipplant buiten in de tuin zetten maar zorg dat je deze in oktober wel weer naar binnen haalt om te overwinteren.