Ontdek alle producten voor jouw kat

Katten zijn echte gezelschapsdieren en verdienen veel aandacht van jou. Het is natuurlijk hartstikke gezellig om thuis te komen bij een huisdier zoals een katje, maar er komt stiekem best veel bij kijken. Om jou een handje te helpen, hebben wij de belangrijkste verzorgingstips voor jou op een rijtje gezet.

Alles tegen vlooien

Voeding en voederbakken

Good food, makes stronger! Katten zijn gek op eiwitrijke voeding, maar het is vooral afhankelijk van de levensstijl en leeftijd van de kat wat voor voeding je de kat geeft. Er zijn enorm veel verschillende soorten voer- en waterbakken waar je jouw kat uit kan laten eten en drinken. Denk eens aan een handige dubbele voerbak waar zowel het water als de voeding in zit, of juist een stenen voerbak die stevig staat en tegen een stootje kan. Oudere katten kun je het beste een voederbak geven die wat lager is dan een jonge kat die enorm speels is. Verder zijn katjes gek op schoon water, daarom adviseren onze medewerkers ook vooral een drinkfontein. Hierdoor is het water voor jouw kat vers en gekoeld wat de kat motiveert om te gaan drinken. 

De plaats van de kattenbak

Een kattenbak is natuurlijk onmisbaar als je besluit een katje te kopen. Maar welke plek is nu eigenlijk het beste voor de slaapplaats en voor welke kattenbak kies jij? Wij helpen je op weg met enkele tips:

  • Houd rekening met het formaat van de kattenbak: een te kleine slaapplek kan tot problemen leiden.
  • Veel katjes willen graag een aparte poep- en plasbak, dit is namelijk natuurlijk gedrag voor een kat.
  • Zet de kattenbak niet in de buurt van de voederbakjes neer.
  • De voorkeur voor een specifieke kattenbakvulling verschilt per kat. Over het algemeen geldt: een geurloze, klompjes vormende kattenbakvulling is het beste.
  • Maak de kattenbak dagelijks schoon met bijvoorbeeld een kattenbakschepje.

Kattenspeeltjes

Kattenspeelgoed is een echte must-have als je een kattenliefhebber bent. Altijd leuk is een laserlampje waarmee je jouw kat door het huis laat spelen. Of koop eens wat intelligentie speelgoed waardoor jouw kat ook nog eens leerzaam bezig is. Andere kattenspeeltjes zoals speelhengels, speelmuizen, speeltunnels en speelballen zijn uiteraard ook enorm leuk om in huis te hebben: zo kan jouw kat iedere dag een ander speeltje pakken.

Hoe verzorg je de vacht van een kat?

Vachtverzorging is enorm belangrijk voor katten: ze zijn namelijk huisdieren die veel tijd besteden aan het ''wassen en likken'' van hun vacht. Dit hebben ze meestal vanuit hun geboorte meegekregen van de moederpoes. Maar ook jij kan de katten natuurlijk een handje helpen. Dus ga aan de slag met kattenborstels en kammen en verminder direct het risico op haarballen, wondjes en/of parasieten.

 

Kijk ook eens bij:

Het is weer tijd om te sproeien

De temperaturen lopen weer op en dat betekent dat we de planten weer extra water moeten geven.
Bestel hier je nieuwe tuinslang