Tuinverlichting

Het gebruik van tuinverlichting brengt niet alleen sfeer, maar ook veiligheid in jouw tuin. Belicht een bepaalde plek in de tuin voor extra veiligheid, zoals de schuur of achterdeur, of breng verlichting aan door de hele tuin om een fijne sfeer te creëren. Of je nu gaat voor sokkels langs het garagepad, solar verlichting door de hele tuin, spots om bepaalde elemente te accentueren, of luxe windlichten op de buitentafel: op bijSTOX.nl bestel je jouw tuinverlichting makkelijk en snel. 

Toon filter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie

Het plaatsen van tuinverlichting

Voor elk soort tuinverlichting geldt dat je van tevoren goed bedenkt waar je deze plaatst. Als je een geheel nieuwe tuin aanlegt kun je met de hovenier bespreken wat de beste lichtpunten zijn voor de verlichting die je kiest. Verlichting op zonne-energie geeft minder licht dan traditionele tuinverlichting en de locatie van de lichtpunten speelt hierin een belangrijke rol. Ga je zelf aan de slag met het creëren van een sfeervolle tuin? Houd dan in gedachten dat je de lampen altijd in een schuine stand naar beneden plaatst, zodat je niet verblind wordt door het licht als dit te fel is.  In onze blog geven we je tips over het kiezen en plaatsen van de juiste tuinverlichting

Duurzame buitenverlichting

Solarverlichting is een goede oplossing als je op zoek bent naar duurzame en makkelijke verlichting. De lampen laden zichzelf op met behulp van daglicht. Je hoeft dus niet na te denken over elektra en aansluitpunten. In een mum van tijd heb jij een mooi verlichte tuin. Solarverlichting is er tegenwoordig in talloze soorten. Afhankelijk van het soort solar verlichting vind je verschil in brandduur en lichtsterkte. Houd dus vooraf rekening met het doel van de verlichting. Kies voor extra veiligheid door het plaatsen van solar verlichting met bewegingsmelders, of maak de zithoek juist net iets gezelliger met solar tafellampen. 

Naast dat verlichting op zonne-energie duurzaam is en minder energie verbruikt, gaat het ook langer mee dan normale lampen. Solar verlichting is goed voor het milieu en je hebt er zelf weinig omkijken naar. Goed om te weten: zelfs als de zon niet schijnt laadt solar verlichting zich op door middel van daglicht! 

Sfeervolle tuinverlichting

Buitenverlichting is natuurlijk hét hulpmiddel om een avond in de tuin nog gezelliger te maken. De keuze in sfeervolle tuinverlichting is enorm. Je kunt lichtslingers aan de schutting hangen, de tafel versieren met luxe windlichten of een knusse hoek creëren door sokkels, of spots in de grond te steken. Heb je hard je best gedaan om het aanleggen van een tropische vijver? Belicht deze dan met schuin omlaag schijnende spots om de vijver meer te laten spreken. Of staat er een gaaf standbeeld centraal in jouw tuin? Dan kun je deze ook ‘s avonds zichtbaar maken met de juiste grondverlichting.

Wanneer je voor sfeer gaat, kies dan zachtere lichtbronnen met lage wattages. Hiermee voorkom je het effect van een voetbalstadion en wordt de zomeravond nog zwoeler.  

Tuinverlichting | bijSTOX

Tuinverlichting bijSTOX.nl

Geniet van elk moment in je tuin of op je balkon met goede tuinverlichting. De juiste verlichting is even belangrijk als de inrichting van je tuin. Laat de tuin spreken, breng sfeer aan of kies voor extra veiligheid. Alles wat je nodig hebt vind je online bijSTOX.nl, van spots tot sokkels, óók op zonne-energie. Op bijSTOX.nl bestel je makkelijk en snel de juiste buitenverlichting voor jouw tuin of balkon.