Gas barbecues

Welke voordelen heeft een gasbarbecue?

Een van de grootste redenen waarom wij gek zijn op een gasbarbecue is omdat het een enorm snelle manier van barbecueën is. Je BBQ staat in een handomdraai aan. Je moet de barbecue wel even laten opwarmen en tot de goede temperatuur laten komen, maar daarna kun meteen van start.

Toon filter Verberg filter

Filter

Je kunt uiteraard kiezen voor de authentieke smaak van een houtskoolbarbecue als je daar het meest naar uitkijkt, maar de gasbarbecue heeft naast het snelle gebruik ook nóg veel meer leuke voordelen. Een lijstje: 

  • Veilig. Een gasbarbecue wordt meestal gecombineerd met een automatische ontsteking wat de barbecue enorm kind- en diervriendelijk maakt. 
  • Regelbare temperatuur. Bij veel gasbarbecues is de gastoevoer regelbaar en met de ingebouwde thermometer kun je met gemak de temperatuur in de gaten houden. 
  • Gezond. Een goede gasbarbecue voert al het vet uit het vlees af. Bij een houtskoolbarbecue valt het vet van het vlees in het vuur waardoor er ongezonde stoffen in het vlees terecht kunnen komen.
  • Gasflessen gaan langer mee dan een zak houtskool. 
  • Geen last van rook en stank die van een houtskoolbarbecue afkomt. Een gasbarbecue produceert namelijk veel minder rook én is vrijwel reukloos.
  • Makkelijk schoon te maken.

Schoonmaken van een gasbarbecue

Het schoonmaken van een gasbarbecue is heel gemakkelijk. Grillroosters schoonmaken kan namelijk best een lastig klusje zijn, maar bij een gasbarbecue valt dat goed mee. Je kunt heel gemakkelijk na het eten, de temperatuur van de barbecue een kwartiertje op de hoogste stand zetten. Dan laat het aangekoekte vuil los en kun je dit daarna heel gemakkelijk van het grillrooster verwijderen. Ook het vooraf invetten van het grillrooster kan erg helpen en ervoor zorgen dat het vlees minder snel vast gaat zitten. En een laatste tip: maak de roosters van de barbecue direct schoon na het barbecueën om verder vastkoeken te voorkomen

gasbarbecue kopen in roermond venlo of heerlen

 

Gasbarbecue of liever een buitenkeuken?

Heb je besloten om een gasbarbecue te kopen? Dan is het belangrijk om te bepalen met hoeveel mensen je deze zomer denkt te gaan eten en welke extra functies je nodig hebt. Wij verkopen namelijk hele eenvoudige versies en modellen met alles erop-en-er-aan. Voor een complete buitenkeuken verwijzen we je graag naar één van onze vestigingen in in Roermond, Venlo of Heerlen.