Makkelijke kamerplanten

Ben je op zoek naar kamerplanten die weinig water nodig hebben? Dan zijn onze makkelijke kamerplanten ideaal voor jou. Ben je gek op hippe kamerplanten, maar heb je geen zin om steeds na te gaan of je kamerplanten wel genoeg water hebben? Dan vind je op onze kamerplanten afdeling genoeg makkelijke kamerplanten die bijna geen verzorging nodig hebben.

Toon filter Verberg filter

Filter

 • Meer
 • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 42 producten

Ze zijn er werkelijk in alle soorten en maten bijSTOX! Van kleine kamerplanten zoals de de Aglaonema, de Sanseveria en de Dracaena tot sierlijke palmen zoals de Areca, de Cycas 'Revoluta' en de Livistona 'Rotundifolia'. Het is niet enkel één van de makkelijkste kamerplanten die je kan vinden, maar ook nog eens een van de mooiste bladplanten in ons assortiment. De Aglaonema is een verrassend decoratieve en hippe kamerplant. Deze beauty is enorm makkelijk te verzorgen en kan ook nog tegen een stootje! Heb je dus niet zo'n groene vingers maar wil je toch een plant die eruit ziet voor gevorderden? Dan zit je met deze woonplant helemaal goed. Wist je dat de planten sterke luchtzuiverende eigenschappen hebben met een positieve invloed op het leefklimaat? Erg leuk natuurlijk! 

 • De woonplant vraagt om een lichte standplaats, maar houd er rekening mee dat er geen felle zon op schijnt; dit kan namelijk bladverbranding tot gevolg hebben. 
 • Een kamertemperatuur van 18-22°C is prima, verder mag de plant niet te koud staan. 
 • Geef jouw woonplant regelmatig water dat niet te koud is. De potkluit mag namelijk niet uitdrogen.

Vrouwentong, ook bekend als Sansevieria

De vrouwentong is net als De Aglaonema een erg makkelijke kamerplant! Deze woonplant heeft wortelstokken, waaruit dikke opgaande zwaardvormige bladeren groeien met succulente eigenschappen. Het is een echte plant die voor zichzelf zorgt: je moet er enkel voor zorgen dat de potkluit vochtig blijft. Dankzij de vettige bladeren kan de Vrouwentong goed tegen droge lucht. Verder raden wij je aan om de plant voldoende licht te geven: zo kan de kamerplant zelfs in de volle zon. Get creative: de Sansevieria is heel geschikt om in een hoge bloempot te zetten: dit geeft een trendy resultaat vooral als je jouw huis modern heb ingericht!

- Bijna iedereen weet stiekem wel dat Aloë Vera goed voor je is. Het wondermiddel verzorgt, verzacht, geneest en bevordert de algehele gezondheid. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat de plant koud geperst moet zijn? Of dat de plaats waar de plant geoogst is, bepalend is voor de kwaliteit? Je kunt Aloë Vera voor van alles gebruiken! Als natuurlijk vechtmiddel, als gezichtsmasker maar natuurlijk ook als leuke kamerplant! - 

 

Cactussen en vetplanten

Een cactus is een hippe en strakke woonplant die in jouw interieur groot effect heeft en vaak generaties lang met zijn eigenaren meeleeft. Je hebt volop de keuze als het om cactussen en vetplanten gaat: het aanbod varieert van minuscuul kleine strakke vormen tot grillige immense zuilen en van zachte grijze haren tot grote scherpe doorns. Zo worden cactussen ook vaak in gemixte boxen verkocht, vooral de kleinere cactussen. 

 • Een cactus is eenvoudig te verzorgen! Je kunt het beste in de zomer iets meer water geven en in de winter iets minder om de planten ieder jaar goed in bloei te krijgen.
 • Houd er rekening mee dat de plant weinig water nodig heeft: je kunt beter de grond laten uitdrogen voordat je de cactus opnieuw water geeft.
 • Standplaats in de zomer: warm en zonnig.
 • Standplaats in de winter: koeler en licht.

Dracaena

De mooie Dracaena is hoge, volle kamerplant- of boom met een of meerdere stammen. Van daaruit zullen de meest schitterende bladeren in groen, geel en koud groeien én soms zelfs wat roze of rood. Je vindt vele soorten blad: klein, fijn en puntig of juist groot en zacht. Ook heb je de keuze om uit verschillende stammen te kiezen: dik, dun, lang, vertakt en gevlochten. Als we kijken naar het formaat van de plant kunnen we van woonplant tot binnenboom gaan én allemaal met de mooie tropische uitstraling! Hier nog wat verzorgingstips:

 • Hoe hoger de plant, hoe ouder hij is. 
 • De Dracaena heeft liever geen volle zon, maar wel een lichte standplaats om de bladtekening mooi te houden.
 • Af en toe sproeien houdt het blad mooi en fris.