Struikkamperfoelie

De kamperfoelie verdient absoluut een plekje in jouw tuin. Deze plant is door zijn compacte groei en kleine, glanzende blaadjes perfect om te gebruiken als lage haag, maar ook als bodembedekker doet de struikkamperfoelie het goed. Het is een winterharde en bladhoudende heester die elke tuin het gehele jaar omtovert tot een groene oase. Je kunt nu ook online de kamperfoelie bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. Ga je liever naar één van onze vestigingen? Onze medewerkers staan voor je klaar en voorzien je graag van advies over ons veelzijdige haagplanten assortiment.

Of ga direct naar: Laurieren | KlimopJapanse Hulst | Kant en Klaar HagenTaxus | Liguster | Meidoorn | ConiferenGrond en bodem

Toon filter Verberg filter

Filter

Richt jouw tuin groen in met de struikkamperfoelie

Maak van jouw tuin een groen plaatje met de struikkamperfoelie. De heester is multi-inzetbaar en daarom een populaire keuze voor menig tuinliefhebber. De van oorsprong Chinese plant fleurt menig tuin binnen no-time op. Het is immers een snelle groeier, zowel in de breedte als in de hoogte. Gebruik ‘m als borderrand of als praktische haag om de vuilnisbakken of trampolines uit het zicht te houden. Je zult er het gehele jaar plezier van hebben. Waarom de kamperfoelie zo populair is? Hij is zeer makkelijk te onderhouden, vraagt niet veel van zijn eigenaar en is weinig vatbaar voor ziektes, in tegenstelling tot de buxus.

Kenmerken van de struikkamperfoelie

De kleine, glanzende bladeren van de struikkamperfoelie of Chinese kamperfoelie (Lonicera nitida Maigrun) doen misschien een beetje denken aan de buxus. Het is dan ook geen toeval dat deze plant als goed alternatief voor de buxus wordt gezien. Waar buxussen echter vaak in strakke en zelfs geometrische vormen worden gesnoeid, mag de struikkamperfoelie wat weelderiger en informeler groeien. Je hebt er haast geen omkijken naar, aangezien de plant onder bijna elke omstandigheid overleeft. Het is daarom dat je ze vaak ‘in het wild’ tegenkomt. In tegenstelling tot andere kamperfoelies heeft deze struik geen opvallende bloesem of besjes. De schoonheid haalt deze plant puur uit zijn kleur en vorm.

BuxusvervangersStruikkamperfoelie planten

De struikkamperfoelie is een hele makkelijke haagplant of bodembedekker. Hij stelt immers weinig eisen aan zijn standplaats. Zon of schaduw, de plant wordt er allebei gelukkig van. Een beetje beschutting van de wind en een waterdoorlatende bodem zijn de twee zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Het kan zijn dat de plant in de koudere maanden van het jaar een beetje bevriest. Zelfs dat kan de plant handelen. Zorg er wel voor dat je in maart de ingevroren takken wegsnoeit.

Tip! Let bij aankoop op de producthoogte. Dit is de hoogte van de plant zoals ze nu verkocht wordt. De eindhoogte is de hoogte die aangeeft hoe hoog de haag uiteindelijk wordt - mits je de heg niet snoeit.

Kamperfoelie kopen | bijSTOX

Struikkamperfoelie snoeien

Omdat de plant zijn blad niet zal verliezen, kan de hark gelukkig achterwege blijven. Wel moet eens in de zoveel tijd de snoeischaar tevoorschijn worden getoverd. De plant heeft namelijk wel de neiging om breed uit te groeien en zo zijn vorm te verliezen. Omdat de plant zo krachtig is, verdraagt hij een vrij radicale snoei. Het liefst wordt de plant gesnoeid in juni en eventueel nog eens in september. Het af en toe snoeien van lange en oude takken zal de groei van nieuwe scheuten bevorderen.

Snoeien: hoe en waarom?Struikkamperfoelie kopen

Wil je jouw tuin ook sieren met een struikkamperfoelie? Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek ons online aanbod of kom langs in Roermond, Heerlen of Maasbracht. Naast de kamperfoelie ben je ook voor andere haagplantentuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.