Sneeuwbal

De sneeuwbal, ook wel bekend als de Viburnum tinus, is een wintergroene haagplant die jouw tuin een prachtige uitstraling geeft. Dit komt met name door de opvallende bloemschermen en zwarte bessen. De Nederlandse naam is niet voor niks gekozen, de witte bloemen hebben namelijk door hun bolle en geclusterde groei heel wat weg van een sneeuwbal. Je kunt de sneeuwbal nu ook online bestellen, direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. 

Of ga direct naar: Laurieren | KlimopJapanse Hulst | Kant en Klaar HagenTaxus | Liguster | Meidoorn | ConiferenGrond en bodem

Toon filter Verberg filter

Filter

Richt jouw tuin groen in met de sneeuwbal

Geef jouw tuin een natuurlijke en levendige uitstraling met deze compacte haagplant. Hij groeit niet heel snel, maar kan wel behoorlijk hoog worden. Het is daarom een plant die zeer geschikt is om als vervanger van een schutting te dienen. Erg gesteld op je privacy? Dan is het misschien beter om de sneeuwbal op een andere manier toe te passen, aangezien de haag niet zichtdicht zal worden. Door een aantal haagplanten speels door de tuin te verdelen, creëer je bijvoorbeeld een paar spannende tuinkamers. Met de sneeuwbal haal je ook een erg kleurrijke haagplant in huis. In het voorjaar zijn het de 10 centimeter grote bloementrossen die de aandacht trekken, maar al vanaf het einde van het jaar zullen de roze bloemknoppen zichtbaar zijn. Na de bloeiperiode groeien er zwartblauwe besjes aan de tuinplant. Deze zijn zeer aantrekkelijk voor vogels en insecten. Dat zorgt voor een extra levendig beeld!

Kenmerken van de sneeuwbal

Deze opvallende verschijning onderscheidt zich van andere haagplanten vanwege het winterse uiterlijk. Hij is niet alleen winterhard en wintergroen, maar bloeit ook nog eens in de koudere maanden van het jaar. Met deze haagplant is het de gehele winter en de rest van het jaar volop genieten. Het is bron van voedsel voor vogels, maar ook vlinders. De bloemen ruiken immers erg lekker voor deze insecten. Hoe mooi is de aanblik van fladderend leven in de tuin? Daarnaast is de plant erg makkelijk te verzorgen. Hij heeft al een prachtige vorm van zichzelf en vraagt eigenlijk weinig aandacht, behalve als er een strenge vorst aan zit te komen.

Een bloeiende tuin in de winterSneeuwbal planten

De sneeuwbal staat het liefst op een plek in de zon of halfschaduw en groeit het beste op vochtige, maar niet te droge of natte grond. Wel is belangrijk dat de sneeuwbal het niet al te koud krijgt. Van gure wind en temperaturen onder 0 wordt de Viburnum niet blij. Beschermen tegen vorst? Gooi dan wat stro rondom de stammen om de grond warm te houden.

Tip! Let bij aankoop op de producthoogte. Dit is de hoogte van de plant zoals ze nu verkocht wordt. De eindhoogte is de hoogte die aangeeft hoe hoog de haag uiteindelijk wordt - mits je de heg niet snoeit.

Sneeuwbal kopen | bijSTOX

Sneeuwbal snoeien

De Viburnum kan als solitaire beauty worden geplant, maar is dus ook als heg een perfecte aanvulling op de tuin. Wel komen de bloemetjes net wat anders tot hun recht in de vorm van een haag. Omdat de haag in een bepaalde vorm moet worden gesnoeid, hebben de bloemen minder kans om uit te lopen. Het is dus belangrijk om pas na de bloei, zo rond april, de snoeischaar te pakken. De haag heeft een weelderige groei en zal dus niet enorm strak kunnen worden gesnoeid. Dit draagt echter bij aan zijn levendige uitstraling.

Meer over de sneeuwbal


 

Sneeuwbal kopen

Maak van uw tuin een groen feestje en verrijk ‘m met de Viburnum tinus. Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek nu ons online aanbod. Naast de sneeuwbal ben je ook voor andere haagplantentuinplanten en kamerplanten bij ons aan het juiste adres.