Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn een echte aanwinst voor je huis. Planten zorgen niet alleen voor een betere luchtzuiverheidsgraad in huis, ook zorgen ze voor een goede sfeer in huis. Voor de mooiste groene kamerplanten kom je naar bijSTOX.

Toon filter Verberg filter

Filter

 • Meer
 • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 139 producten

Top 5 groene kamerplanten

Om wat inspiratie op te kunnen doen hebben wij een top 5 van groene kamerplanten samengesteld. Leuk jouw huis op met een heuse Watercacao of een mooie Draceana. Ons assortiment groene kamerplanten is zo ruim, er past vast wel een plant in jouw woonkamer!

 1. Watercacao - De Watercacao wordt oorspronkelijk ook wel Pachira genoemd. De Watercacao is een plant die in het wild vruchten met noten kan laten groeien. Dit zal natuurlijk niet zo snel gebeuren in je huiskamer, maar daar komt de naam 'Watercacao' wel vandaan. De noten die uit de vruchten komen kunnen namelijk cacao vruchten vervangen! De Watercacao komt oorspronkelijk uit Centraal en Zuid-Amerika, waar de watercacao groeit in moerassen en riviermondingen. In Oosterse landen gelooft men dat de bladeren van de watercacao geld op kunnen vangen, hierdoor wordt de watercacao ook wel geldboom genoemd. Deze prachtige groene kamerplant brengt een heel verhaal met zich mee, met maar liefst drie verschillende namen! Zo haal je een prachtige plant in huis met een mooi verhaal. 
   
 2. Calathea Orbifolia - De Calathea Orbifolia is een plant die zulke dikke bladeren heeft dat deze in het land van oorsprong worden gebruikt om vis in te pakken. Deze plant is er één die in huis de lucht sterk zuivert, ideaal dus voor op kantoor! Ook is deze plant niet giftig, deze kan dus makkelijk neergezet worden in een woning met kinderen of huisdieren. De Calathea verdraagt geen volle zon, maar houdt er wel van om op een lichte en warme plek te staan. 
   
 3. Areca - De Areca is een prachtige plant die ook wel de Goudpalm wordt genoemd, dit omdat de stengels goudachtig gekleurd zijn. De smalle puntige bladeren met een geveerde vorm brengen een echte tropische sfeer in huis. De Areca palm is één van de beste kamerplanten om de lucht te zuiveren. Deze verhoogt de hoeveelheid zuurstof in je woonkamer!
   
 4. Draceana - De Draceana past in vrijwel ieder interieur, dit omdat de deze plant een exotisch trekje heeft van veel toevoegt aan je interieur maar niet storend veel aanwezig is. Er zijn zoveel variaties van de Draceana dat er altijd wel eentje is die past bij jouw stijl. De bladeren van deze plant zijn soms zo verschillend dat je niet eens zou zeggen dat het dezelfde plant is. De bladeren kunnen goud, geel of zelfs rood zijn. 
   
 5. Aglaonema - De Agloanema is een makkelijke plant die niet teveel verzorging eist. Wel vraagt de plant natuurlijk regelmatig water en om de 3-4 weken een portie plantenvoeding. Het water wat je aan de plant geeft moet lauw zijn, dit omdat deze plant van nature lauwwarm water gewend is. Deze plant komt namelijk oorspronkelijk uit de tropen en is gewend aan een warme regendouche. De mooie bladtekeningen zorgen voor een tropische sfeer in huis. 

 

tuincentrum roermond, venlo en heerlen

 

Verzorging van groene kamerplanten

Elke groene kamerplant heeft natuurlijk een andere verzorging nodig. Lees dus altijd de verzorging die wordt meegeleverd bij de aankoop van je groene kamerplant. Mocht je plant ziek worden of niet optimaal groeien, kom dan eens langs in één van onze tuincentra en onze medewerkers helpen je graag verder! 

Groene kamerplanten koop je bijSTOX

Wij hopen dat je na het lezen van deze top 5 groene kamerplanten tot een keuze bent gekomen. Is dit niet zo, kom dan eens langs in één van onze vestigingen in Heerlen, Roermond of Venlo! Onze medewerkers helpen je graag met het maken van een keuze. 

Neem ook eens een kijkje bij ons assortiment bloeiende kamerplantengrote kamerplantenmakkelijke kamerplantencactussen en vetplantjes en luchtzuiverende planten!