Plantenpotten schilderen bijSTOX

 

 

Plantenpotten schilderen bijSTOX

Kamerplanten heb je in alle soorten en maten. Je kiest de plant die het beste bij jou en je interieur past. En de pot... die koop je erbij. Maar juist daar kun je je creatieve ei helemaal kwijt en maak je van die soms wat saaie pot een uniek kunstwerk. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je met een paar eenvoudige tips en een beetje creativiteit een eigen plantenpot creëert naar je eigen persoonlijke stijl. De ideale creatieve activiteit voor een ontspannen weekenddag, een knusse winteravond, of een gezellige knutselmiddag met kinderen waarmee je samen een leuke uitstraling creëert voor je favoriete kamerplant!

 

Benodigdheden 

  • Je favoriete kamerplant bijSTOX

  • Basis potten en vazen, verkrijgbaar bijSTOX

  • Kwasten

  • Verf (acryl) 

  • Bakje met water 

  • Keukenrol
  • Viltstiften 

  • Oude vintage kopjes, potjes en overige 

  • Potgrond

  • Vernis

  • Potlood 

  • Oude krant of doek als ondergrond voor het verven 

  • Je eigen creativiteit of Pinterest als inspiratiebron


 

Stap voor stap naar jouw eigengemaakte plantenpot 

 

Stap 1: Kies de juiste basis pot

Begin met het kiezen van de juiste basis. bijSTOX vind je een breed scala aan potten van verschillende materialen, vormen en maten. Zo kun je kiezen voor de stijlvolle ‘TS Esra Grafiet’ of voor onze ‘Brusselse’ Elho potten. Meer van de patronen en vormen? Dan is onze Elho pot uit onze ‘Vibes Fold’ Serie iets voor jou. Het ribpatroon geeft de pot net een andere twist. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om die oude verloren potten en vazen in de kelder een nieuw leven te geven, om ook de kleinere kamerplanten een sierlijke touch te geven.

 

   

 

Stap 2: Bedenk je ontwerp 

Ga je voor een levendige kleur, een elegant patroon, of misschien iets met een metallic tintje? Tijd om je creativiteit de vrije loop te laten gaan! Het ontwerp kan verschillende kleuren en patronen aannemen maar het goed visualiseren van een ontwerp kan je hierbij goed helpen. Laat je inspireren op Pinterest voor creatieve ideeën en ontwerpen of pak pen en papier erbij om je ideeën te schetsen. Om je op weg te helpen, geven we hier enkele voorbeelden hoe je de potten kunt schilderen.

 

Stap 3: Begin met schilderen

Nu je pot en ontwerp klaar zijn, kan het echte werk beginnen. Pak de juiste kleuren en kwasten erbij en maak je ondergrond klaar voor het schilderen. Teken het ontwerp met potlood lichtje op de pot om fouten te voorkomen en begin met het schilderen van je zelfgemaakte creatie. Wil je je plantenpot net dat extraatje geven? Overweeg om na het schilderen extra decoraties toe te voegen voor een unieke touch. Je kunt mozaïek, glitter of speciale vormpjes gebruiken om je pot nog persoonlijker en opvallender te maken.

 

 

Stap 5: finisch touch en drogen 

Wanneer je schilderwerk compleet is en je tevreden bent met het resultaat, is het tijd voor de finishing touch. Breng een dunne laag vernis aan over de gehele pot. Dit beschermt niet alleen je pot tegen slijtage maar geeft het geheel ook een prachtige glans. Laat de pot vervolgens minstens een nacht drogen om ervoor te zorgen dat de verf en vernis goed uitharden en je pot is klaar voor gebruik! 
 

Kies de perfecte kamerplant voor jouw creatie! 

Nu je zelfgemaakte plantenpot klaar is, is het tijd om de juiste kamerplant te kiezen. bijSTOX vind je een uitgebreide selectie om je zelfgemaakte pot af te maken met een te gekke kamerplant. Benieuwd welke kamerplant perfect bij jouw stijl en pot past? Neem alvast een kijkje tussen ons assortiment of kom gezellig langs bij ons in de winkel voor het juiste advies.

 

Bekijk onze kamerplanten hier!


We zijn stiekeme natuurlijk ook benieuwd hoe jouw eigen plantenpot er uitziet na het lezen van deze blog. Deel jouw creatie op social media en vergeet ons zeker niet te taggen! 

Veel plezier met schilderen!