Snoeigereedschap

Met goed snoeigereedschap verloopt het onderhoud in de tuin een stuk efficiënter. Een goede snoeischaar, een stevige heggenschaar, of een snoeizaag verlichten zwaar werk. Daarnaast helpen ze je om zo netjes mogelijk te snoeien. Dat zie je terug in de groei van de planten en de nette lijnen die je hebt gesnoeid! Als je op de juiste manier snoeit, zullen de verschillende planten, struiken en bomen beter tot hun recht komen in de tuin. 

Kijk ook eens bij: Bewateringsgereedschap | Elektrisch tuingereedschap | Handgereedschap

Snoeien en knippen in de tuin met snoeigereedschap

Het grovere werk noemen we snoeien, dat is wanneer je bijvoorbeeld takken weghaalt, of een stuk struik wegsnoeit. Voor de fijnere klusjes, zoals het weghalen van uitgebloeide bloemen kun je knippen. De verschillende soorten klussen vragen om verschillende soorten snoeigereedschap. Zo hebben wij onder andere:

  • Snoeischaren
  • Heggenscharen
  • Buxusscharen
  • Takkenscharen
  • Snoeizagen

Zo varieert het aanbod van grote elektrische snoeigereedschappen tot aan kleine scharen waarmee je het fijnere werk kunt doen. Deze zijn verkrijgbaar van verschillende kwalitatieve merken, in verschillende soorten en maten en zowel elektrisch als handmatig.

Snoeigereedschap BijSTOX

 

Veilig elektrisch snoeigereedschap voor het snoeien van grote struiken en bomen

Als je aan de slag gaat met het snoeien van grote planten, is het belangrijk dat je veilig snoeigereedschap gebruikt. Zo ga je wellicht boven je macht te werk, dus is een lang handvat een veiligere optie. Ook kunnen er splinters ontstaan wanneer je elektrisch snoeit, daarom is een veiligheidsbril dan een goede bescherming. Verder kun je uiteraard gebruik maken van handschoenen én is het belangrijk om de juiste soort snoeischaar of -zaag te gebruiken voor de betreffende klus. De vorm van de schaar en kracht die je zet kunnen namelijk zo helpen om de plant goed en veilig te snoeien, zonder daarbij te veel schade aan de plant aan te richten. Twijfel je welke snoeigereedschappen geschikt zijn voor jouw planten? Vraag ons dan gerust om advies!

Waarom snoeien in de tuin?

Snoeien kan zowel praktisch van aard zijn, bijvoorbeeld om takken die te veel ruimte innemen weg te halen, maar het kan ook functioneel zijn en helpen om meer bloemen of vruchten in de planten te laten groeien. Als de planten weer herstellen van de snoeibeurt groeien ze namelijk sterk en vol weer terug! Daarnaast kan snoeien helpen om jouw planten het winterseizoen door te helpen, waardoor ze niet te veel energie verliezen in de koudere maanden. Daarnaast kan je natuurlijk ook met een snoeischaar te werk gaan om de buxus in de gewenste vorm te knippen, of voor andere decoratieve doeleinden!

Bezoek bijSTOX voor snoeigereedschap en meer!

Je bent van harte welkom in onze vestigingen in Heerlen, Venlo en Roermond. Hier vind je al onze tuingereedschappen, waaronder snoeigereedschap en elektrische zagen. Uiteraard kunnen we je voorzien van advies en informatie, zodat je de juiste soorten snoeigereedschap kunt vinden voor de betreffende plant, struik, of boom. Vraag ons gerust om meer informatie, dan helpen we je met veel plezier! Tot ziens bij een van onze vestigingen!