Haagplanten

Haagplanten zijn een mooie optie om je tuin groen te omlijsten. Zeker wanneer je op zoek bent naar privacy, natuurlijke beschutting of een groene uitstraling zijn haagplanten ideaal. Hieronder tref je ons veelzijdige online assortiment groenblijvende en winterharde haagplanten aan. Direct van de kweker en bij jou thuis afgeleverd door bijSTOX.nl. Gegarandeerde kwaliteit dus. De verschillende soorten zijn verkrijgbaar in potmet kluit of als een kant en klare haag. Nog niet zeker welke haagplant het beste bij jouw tuin past, hoeveel je er precies nodig hebt of hoe je ze het beste kan onderhouden? Met onze haagplanten tips heb jij binnen no-time een prachtige haag staan. Ontdek en bestel haagplanten online of kom ze in één van de vestigingen van bijSTOX bekijken. 

Of ga direct naar: Laurieren | Glansmispel | KlimopJapanse Hulst | Kant en Klaar Hagen | Beuken | Taxus | Liguster | Meidoorn | Grond en bodem

Kleur je tuin groen met haagplanten

Met een haag richt je je tuin levendig, natuurlijk en speels in. Hagen kunnen worden gebruikt om de erfafscheiding aan te geven, maar kunnen een bestaande afscheiding ook vergroenen. Een tuinmuur of stenen schuur ziet er een stuk fijner uit wanneer deze in groen is gehuld. Daarnaast zijn haagplanten geschikt om de tuin spannend in te delen. Creëer verschillende hoekjes voor een optisch grotere tuin en verberg de minder fraaie hoekjes, zoals de opslag of containers. 

Voor elke tuin een haag

We hebben bijSTOX een groot en uiteenlopend assortiment haagplanten. We hebben tal van populaire haagplanten in ons assortiment, met elk zo zijn kenmerkende eigenschappen. Zo heb je onder andere keuze uit een groenblijvende haag zoals de Laurierkers. Een groenblijvende en bladhoudende haag wordt niet kaal en is daarom ideaal als je op zoek bent naar privacy en beschutting. Zoek je een snelgroeiende haag? De Portugese Laurierkers is zo'n snelle groeier. De Laurier heeft daarnaast opvallende groene bladeren die een mooi contrast vormen met zijn donkerroze takken. Zoek je een onderhoudsvriendelijke haag die in de winter ook mooi groen blijft? Kijk dan eens bij ons assortiment wintergroene hagen voor in de tuin.

Tip! Let bij aankoop op de producthoogte. Dit is de hoogte van de plant zoals ze nu verkocht wordt. De eindhoogte is de hoogte die aangeeft hoe hoog de struik uiteindelijk wordt - mits je de heg niet snoeit.

Haagplanten kopen | bijSTOX

Hoe een haag planten?

Het najaar is hét moment om een haagplant in de grond te zetten. Dit heeft met name te maken met het frisse en vochtige weer in combinatie met een relatief hoge bodemtemperatuur. Zo kan de plant goed wortelen. Wij hebben een aantal tips die je helpen bij het aanplanten van een haag.

  1. Bepaal met twee palen en een hulplijn de plek waar je de haag wilt plaatsen.
  2. Langs deze lijn graaf je een geul van een 20 tot 60 centimeter breed en voldoende diep (afhankelijk van de kluit). De richtlijn is ongeveer anderhalf keer de breedte en de hoogte van de wortelkluit.
  3. Zorg voor 'losse aarde' in de geul. De geul vul je gedeeltelijk op met een mengsel van aarde en potgrond of compost. Compost bevat humus en voedsel waar de planten blij van worden.
  4. Leg nu de haagplanten uit langs de lijn en op de aanbevolen tussenafstand, meestal is dit 20 centimeter. Laat ze niet te lang staan, want dan droogt de wortel uit. Plant een lange haag dan ook in gedeeltes.
  5. Zet ze vervolgens één voor één rechtop in de geul en vul deze met aarde. Trek en schud een paar keer zacht aan de plant om de grond goed tussen de wortels te laten komen. Druk de grond vervolgens goed aan.
  6. Geef overvloedig water. In het voorjaar, als het groeiseizoen begint, geef je de haag een goede bemesting. Blijf dit vervolgens twee keer per jaar doen: aan het begin van het voorjaar en in de zomer.

Haagplanten kopen bijSTOX

Beginnen je groene vingers te jeuken? Lees meer over het aanplanten van haagplanten. bijSTOX vind je een groot assortiment haagplanten. Zo is er altijd wel een plant die bij jouw tuin past. Ontdek ons online aanbod of kom langs in Roermond, Heerlen, Venlo of Maasbracht. Voor haagplanten, maar ook voor tuinplanten en kamerplanten ben je bij ons aan het juiste adres. Onze medewerkers staan voor je klaar en voorzien je graag van advies over ons assortiment.