Kamerplant & Zorg

bijSTOX heeft een leuk assortiment aan kamerplanten zoals de Dracaena, Calathea, Alocasia en de ontzagwekkende Monstera deliciosa. Geef je woonkamer een andere of nieuwe look met de mooiste kamerplanten. Kamerplanten voegen niet alleen iets toe aan het interieur van jouw huis, met name de Gezond geluk planten zijn ook goed voor het binnenklimaat door de luchtzuiverende eigenschappen van de plant.

Toon filter Verberg filter

Filter

  • Meer
  • Meer
  • Meer
€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 165 producten

Welke kamerplant kopen?

Iedere kamerplant heeft zijn (of is het haar?) eigen voorkeuren qua verzorging. De ene kamerplant vindt het te gek in de zon, de andere plant staat liever op een schaduwrijk plekje in huis. Voor iedere plek in huis is wel een plant te vinden! Heb je liever een bloeiende kamerplant in je woonkamer? Of toch maar een luchtzuiverende kamerplant in de werkkamer? Maar let op: geen enkele kamerplant is bestemd tegen tocht en grote temperatuurschommelingen. Houd daar rekening mee bij de aanschaf.

In onze tuincentra (en voor een deel ook online) bieden we de volgende soorten kamerplanten aan:

Verzorging van kamerplanten

Hoe gemakkelijk de ene of de andere kamerplant ook is, de meeste kamerplanten hebben wel verzorging nodig. De verzorging van kamerplanten begint met het op de juiste plek plaatsen van de kamerplant in huis, water geven en goede plantenvoeding in de potgrond doen.

De beste plek in huis

Kamerplanten kunnen niet tegen een plek in huis in de volle zon. Ze staan liever een eindje van het raam vandaan. Van de vele soorten kunnen alleen de cactus of vetplant in de volle zon staan. Maar ook hier geldt: niet te dicht tegen het glas aan. Ook handig om te weten is dat kamerplanten met een groen blad minder licht nodig hebben dan planten met gekleurde bladeren. 

Water geven en voeding

Kamerplanten hebben de juiste hoeveelheid water nodig. Als de wortelkluit continu nat is, is de kans op rotting groot. Als de potgrond droog aanvoelt is het echter van belang dat de kamerplant een scheut water krijgt. In de winter hebben kamerplanten niet al te veel water nodig, terwijl zij in de zomer wel veel water nodig hebben. Sommige kamerplanten zijn een tropische omgeving gewend en houden ervan als de bladeren worden besproeid. In de meeste potgrond zit plantenvoeding. Deze plantenvoeding raakt na een bepaalde tijd op en er zal dan dus voeding moeten worden toegevoegd aan de potgrond. Er zijn verschillende soorten plantenvoeding voor verschillende soorten kamerplanten. Zo bestaat er plantenvoeding voor groene kamerplanten of juist voor bloeiende kamerplanten.

Verpotten van kamerplanten

Een jonge kamerplant moet de mogelijkheid krijgen om te groeien. Als de kamerplant snel groeit is het de bedoeling dat deze om het jaar verpot worden. Bij langzaam groeiende planten is om de twee jaar verpotten prima. In het voorjaar is de beste tijd om jouw kamerplant te verpotten. 

Zorg voor de juiste temperatuur

Het is belangrijk dat de temperatuur in huis niet te veel veranderd. Een constante temperatuur is het beste. Het ligt voor de hand dat het 's nachts kouder is in huis. Dit is geen probleem. In de natuur is het 's nachts ook kouder. De beste temperatuur voor de meeste kamerplanten ligt tussen de 15 en 25 graden. 

Luchtvochtigheid

In de winter is de luchtvochtigheid in woonkamers erg laag. Dit komt doordat de verwarming aanstaat. Je kunt voorkomen dat de bladeren van kamerplanten verdrogen door het plaatsen van een luchtbevochtiger. Ook kun je eventueel schaaltjes water op de verwarming plaatsen. Als je de kamerplanten die een hoge luchtvochtigheid nodig hebben regelmatig besproeid met water voorkom je ook uitdroging.