Een puppy! En nu?

Hoera! Je hebt een puppy gekocht, maar wat doe je nu? Je wilt natuurlijk alles doen om je nieuwe beste vriend de allerbeste verzorging te geven die er is. In de maand januari ligt hebben wij de focus gelegd op puppy's bij ons op het Dierenplein bijSTOX. 

Er komt natuurlijk veel bij kijken wanneer je een puppy als een nieuw huisgenoot hebt. Welke puppysnoepjes zijn goed, hoe kan ik mijn pup opvoeden, welke voeding kan ik het beste nemen, welke maat bench heb ik nodig? etc. Een heleboel vragen!  Om je op weg te helpen hebben wij bijSTOX een puppypakket samengesteld en een checklist. Deze kun je ook gerust downloaden en uitprinten. 

Een pup gekocht.. wat nu?

In drie stappen zorg jij voor een goede start én gezondheid van jouw pup:

  • Koop het Puppypakket van bijSTOX;
  • Laat een puppycheck doen bij een dierenarts;
  • Doe mee met de puppycursus bij de hondenschool. 

In onze vestiging in Roermond kan jij een gratis puppy-check laten doen bij Lintjeshof Dierenartsen en begint elke zaterdag de puppycursus van hondenschool Hond-en-Inzicht.  

 

Puppycursus 

Is een puppy cursus nu echt nodig? Natuurlijk kun jij dit het beste voor jezelf bepalen maar je zal merken dat bij veel honden enorm veel is bij te leren. Bovendien is het een goede stok achter de deur om ook daadwerkelijk te trainen. Tijdens een puppycursus maakt jouw eigen hondje kennis met andere pups van verschillende rassen. Een Bouvier-pup is nu eenmaal groter en "lomper" dan een Pekingees-pup. Op deze manier leert jouw hond om te gaan met deze andere puppies zonder dat er onbedoeld de brute kracht van volwassen honden aan te pas komt.

Daarnaast kun je op de puppycursus met andere eigenaren ervaringen uitwisselen. Op de puppycursus leer je hoe je spelenderwijs het jonge hondje een aantal basisvaardigheden kunt bijbrengen zoals zitten, liggen, komen, netjes meelopen zonder te trekken en tandjes laten zien.

Heerlen, Roermond, Venlo tuincentrum

Puppyvoer

Uiteraard hoor goed puppyvoer ook bij de aanschaf van een pup! Puppy voeding houdt rekening met de gevoelige spijsvertering en helpt mee aan het opbouwen van de natuurlijke weerstand. Het voer van een pup bevat daarnaast gemakkelijk verteerbare eiwitten, vitaminen, vetten en koolhydraten in de juiste verhoudingen. Verder zijn alle voedingsstoffen makkelijk te verteren door jouw pup. En natuurlijk ligt de kwaliteit van de ingrediënten hoog. 

Kom gezellig langs bij ons in Roermond, Venlo of Heerlen en bekijk onze dierenafdeling. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op! 

Bekijk de dierenafdeling

Geen producten gevonden